Mit jelent a 80% GDP Állam adósság?
Azt tudom hogy a nemzeti össztermék 80%-a
de akkor az a 80%-ot fizeti évente az ország vagy annak az összegnek pár %-át és akkor hány %-át?
Kérek mindenkit hülyeségeket ne irkáljon csak a kérdésre a választ!
Persze jobban megéri "nekik" ha apránként folyamatosan fizetgetünk..mindörökké!
Egyébként a devizatartalék mennyit dobna?
-tudom ugrana a Forint is, de mégis?-
Az államadósságot államkötvények kibocsátásával finanszírozza az állam. Ebből vannak egészen rövid (néhány hetes) és hosszú távú (10-15-20 éves)változatok is.
Az átlag nagyjából négy év, így az adósság negyedét, kb. 6000 milliárd forintot kell visszafizetni évente a hitelezőknek. Mivel az államnak nincs ennyi pénze, így újabb hiteleket vesz fel, hogy visszafizesse a régieket, illetve finanszírozza az államháztartási hiányt. Ezt menedzseli az Államadósság Kezelő Központ.
A felvett hitelek (nagyrészt állampapírok) után kamatot fizet az állam a hitelezőknek. Ennek költsége, az államadósság éves kamatterhe 1200 milliárd Ft.
A kérdező nem érti mi a GDP, mi a 80%, mi az adóság. Az eddig válaszolóknak ugyancsak lövésük sincs e tekintetben de röfögnek. Keress rá interneten pl. wikipédián mi a GDP.
A 80% megértéséhez végezd el az általános iskolát. Az adóság fogalmának megértéséhez pedig addj valakinek kölcsön 1.000.000 forintot.
úgy látszik itt kár kérdezni vagy valamit is írni mert a hülyék mindig bele ugatnak!
tudom mi a GDP -.- csak te annyira hülye vagy hogy nem tudod értelmezni a kérdést.
azt kérdezem hogy menyit fizet évente az ország mert valamennyit fizet!
2014-ben lejáró államadósság összege durván 4100md Ft. Ennyit fizetünk idén.
(Mivel az állam folyamatosan von be forrásokat ezért hiába törlesztünk, a kb 25000md-os államadósság nem csökken, hanem növkeszik.)
E azt jelenti, hogy annyi adósságunk van, hogy a jelenlegi GDP-hez viszonyítva annak 80%-át teszi ki. Nyilván kamatot fizetünk utána.
Bővebb infó az Államadósságkezelő Központ honlapján.
köszi!
ezekre voltam kíváncsi!
"úgy látszik itt kár kérdezni vagy valamit is írni mert a hülyék mindig bele ugatnak!
tudom mi a GDP -.- csak te annyira hülye vagy hogy nem tudod értelmezni a kérdést.
azt kérdezem hogy menyit fizet évente az ország mert valamennyit fizet!" Aki feltételezi, hogy a GDP 80%-át fizeti az ország évente, és hülyének nevezi, aki ezt kiröhögi az valóban egy mély magyar IQ bajnok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!