Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Devizahitelesek! Ti hogy...

Devizahitelesek! Ti hogy vagytok ezzel a hitelkérdéssel, és a bankokkal? Hát nem felháborító, amit művelnek?

Figyelt kérdés

Az én hiteles sztorim 2006.szeptemberében kezdődött,mikor megvásároltam a lakásomat,6,7MFt-ért,2 ingatlan fedezet bevonásával.azaz 39.240,95.-CHF-ot tüntettek fel a közjegyzői okiratban.Ezt szépen fizettem is havi rendszerességgel, 210 CHF-al,ami akkor 152Ft-os árfolyamon mozgott,kb 32.000Ft-volt a törlsztőrészletem.Mielőtt felvettem a hitelt,nagyon átnézték az anyagi életemet,mindenről papírt kértek,átvizsgáltak töviről hegyire,hogy alkalmas vagyok e erre a hitelösszegre.(Kérdem én,hogy ma 90.000.-Ft a havi törlesztőrészletem,és ezt ki vizsgálta át,hogy erre alkalmas e a bevételem vagy sem????!!!!Ez már senkit nem érdekel!)

5 év eltelt,és a havi 210 CHF-es havi törlesztőm felugrott 351,02.-CHF-re,(kb 85-90ezer,mai árfolyamon) én már nem tudtam fizetni,de havi 50-55ezret mindig fizettem,így a maradék törlesztőrészlet szépen összegyült és 6 hónap elteltével a bank felmondta a hitelszerződésemet.

300.000.- körül lehetett az elmaradásom(2012.tavaszán)és mivel nem szerettem volna,hogy elárverezzék a fejem fölül a lakást,egy másik hitelből kifizettem az elmaradást,és nagy nehezen visszaállították a hitelszerződésemet,azzal a feltétellel,hogy köteles vagyok részt venni az árfolyamgátba.Így a befizetett 396.000.Ft-ot nem tették bele a teljes tartozásomba,amit kiegyenlitettem,hanem hagytak rajta 3 havi elmaradást,hogy tutira menjenek.Én nem szerettem volna részt venni ebbe az árfolyamrögzítésben,mert 5 év után mi lesz?Fizetem a jelenlegi tartozást,és még hozzácsapnak egy hitelt ami a gyüjtőszámlán összegyült kamataival együtt?Nem tudom mi lesz 5 év múlva,én nem mertem bevállalni.Ugyhogy egy újabb hitellel kiegyenlítettem ezt a 3 havit is.

Az új közjegyzői szerződésemben,amit 2012.aug-ban kötöttem(szerződés visszaállitása cimszó alatt),az állt,hogy a jelenlegi CHF tartozásom, 38.833,89CHF…hát,hogy is van ez?Az elmult 76 hónapban összesen 407,06 CHF ment le???Szóval 6,5 fél év tisztességes fizetés után 96.000.-Ft-tal csökkent a hitelem(holott 4,3Milliót fizettem be ezidáig)????!!!Ha ezt valaki elmagyarázza,akkor fejet hajtok előtte.

Ja,és köttettek velem még a hitel mellé Ltp-t is,amit 5 év után állitólag beleforgattak a hitelembe.Amikor lejárt az Ltp-m,érdeklődtem,hogy mennyi is az annyi…hát legnagyobb meglepődésemre olyan 10.000.-Ft körül volt az összeg…hát hova tünt a többi?Vagy mi ez az egész?Az OTP-be nem tudtak nekem egyáltalán magyarázatot adni,fogalmuk sem volt,hogy hova is tünt az LTP-s pénzem.

És még a Budapest bankos autó hitelemről csak annyit,hogy most januárba letelt az 5 év,mert 5 éves futamidőre vettem fel 1.350.000.Ft-ot(vhogy ez is CHF-es lett)fix 34.000.-Ft os törlesztőrészlettel,annak idején a hitelügyintéző váltig állitotta,hogy ez nem fog változni,de ha változik a CHF,akkor a hónapok száma kitolódik.Hát mai nap úgy állok a törlesztéssel,hogy kitolták 12 hónappal,és már hónapok óta 55-60 ezerrel kell törlesztenem.Annyit mondtak a bankosok,hogy ha gondolom akkor kérhetem,hogy kitolják a futamidőt még tovább,hogy havonta kevesebbet fizessek..hát köszön ezt a nagylelkű ajánlatot…igy is már 3Milliót fizettem ezért a kis 1,3M-ért,és még menniyt fogok…én ezt már nem birom fizetni a gyesemből.És ez senkit nem érekel!!!!!

2013. jan. 25. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
9%
Gyesre felvenni két hitelt, azért kissé te is hibás vagy. Mindenki tudta, hogy a devizahitel veszélyes.
2013. jan. 25. 12:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Kedves első hozzászóló...amikor felvettem a hitelt,még családom sem volt,de azóta úgy hozta a sors,hogy családom lett, gyerekeim vannak.Akkor az elmondásod szerint,az aki hitelt vesz fel,ne alapitson családot...hát ez elég buta hozzászólás volt...és szerinted gyesre adnak hitelt?ez a másik butaság...látom nem igazán vagy jártas e témában...én olyan kommenteket várok,akik hasonló devizahiteles csapdában vannak.
2013. jan. 25. 13:34
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Nem ezt mondtam. Mi is vettünk fel hitelt, de sosem annyit, hogy ez akkora plusz kiadást jelentsen, hogy a legrosszabb esetben is gondot jelentsen.
2013. jan. 25. 13:48
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

Igazából az a szomorú a történetben, hogy mindenetek hitelből van. Ez valóban nagy felelőtlenségre vagy meggondolatlanságra utal.

Nem tudom, milyen válaszokat vársz, mert sok segítség nincs, bárhogyan nézzük, a tartozásokat nem egyszerű csökkenteni, talán a lakástól vagy a kocsitól (vagy mindkettőtől) meg kellene szabadulni. Esetleg bérbe adni, hogy más fizesse a törlesztőt. És visszaköltözni a mamához.

2013. jan. 25. 14:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Kérdem én...nektek miből van lakásotok,vagy autótok?Azt ne mondd,hogy a mai világban meg tudsz vásárolni egy lakást és autót hitel mentesen 2 kezi munkád után.Sajnos a mai bérek ezt nem teszik lehetővé,hacsak nem örököltél,vagy a szülők nem pakolták alád a dolgokat.Amikor felvettem a hiteleket,akkor simán tudtam fizetni,és ha ez mai napig is igy állna,mint anno,semmi gondom nem lenne.Sőt,mára már az autóm törlesztése le is futott volna,ha nincs ez a válság.Ugyhogy nem hiszem,hoyg bárki felelötlen jelzővel illethetne,mert én akkor tudtam is fizetni...és ma is tudnám.Szerintem az sem felelősségteljes megoldás,hogy a családoddal elmész albérletbe,mert az sem ingyen van...és majd elmondhatod pár év mulva a gyerekeidnek...hogy itt van nektek albérlet...ezt mind nektek adom...nekem kicsit igényesebb terveim vannak a jövőre nézve.De úgy látom,hogy itt senkinek nincs hitele,és csak azok szólnak a témához,akik nem értenek hozzá...légyszives kiméljetek meg,és tényleg csak az írjon,aki érintett a témában...Előre is köszi.
2013. jan. 25. 14:27
 6/15 anonim ***** válasza:

Hát akkor hajrá az igényesebb tervekkel, csak majd figyelj, hogy a gyerekeknek ne csak adósság maradjon. Ha már kérdezted, nincs saját lakásunk, mert teljesen felesleges, bérlakásban lakunk, sokkal olcsóbb, mint a hitel. Kocsihitelünk volt, de az már lejárt.

A megoldást meg már leírtam.

2013. jan. 25. 14:35
 7/15 A kérdező kommentje:
Mire a gyerekeim felnőnek,már nem lesz hitelem,hitelmentes ingatlanokat fogok nekik adni,hogy nekik már ne kelljen az életüket a banki hitelekkel terhelniük.Szerintem elég szomorú,hogy a megoldást abba látod,hogy mindent fel kell számolni,és bérlakásba menni...ez a könnyebb választás.Az én esetemben még ez sem lenne megoldás,mivel a lakást el nem tudom adni,mert dupla annyi CHF van rajta,mint amennyit ér..Neked sok sikert az albérlethez...nekem nem ez a megoldás.
2013. jan. 25. 15:00
 8/15 anonim ***** válasza:
46%
Hát nem tudom, de szerintem használt autót fele ennyiért is lehet kapni. Ha hiteled van, miért 1,3 millióért vettél autót? Mi pl. csak akkor vettünk drágább autót, amikor már volt annyi jövedelmünk, hogy tudjuk fizetni a 2 hitelt. (kb. 500 000 Ft-os jövedelemre max havi 50 000-t kellett fizetni). Addig meg csak egy olcsó használt autónk volt, amit csak ritkán használtunk. A tömegközlekedés is ugyan olyan jó.
2013. jan. 25. 16:31
 9/15 anonim ***** válasza:
73%

Nagyobb önrészt kellett volna összespórolni hitel előtt nem fedezettet bevonni. Akkor most lényegesen kevesebb lenne a hiteled. Hitelből hitelt fizetni pedig elég öngyilkosság.

Kívánom, hogy sikerüljön visszafizetned mindent és a gyerekeid ne csak adósságot örököljenek.

2013. jan. 25. 16:55
 10/15 anonim ***** válasza:
46%

"ingatlanokat fogok nekik adni"

Ez azt jelenti akkor, hogy nem csak ez a lakás van hanem több is van a tulajdonodban. Akkor el kell adni az egyiket.

2013. jan. 25. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!