Devizahitelesek! Ti hogy vagytok ezzel a hitelkérdéssel, és a bankokkal? Hát nem felháborító, amit művelnek?
Az én hiteles sztorim 2006.szeptemberében kezdődött,mikor megvásároltam a lakásomat,6,7MFt-ért,2 ingatlan fedezet bevonásával.azaz 39.240,95.-CHF-ot tüntettek fel a közjegyzői okiratban.Ezt szépen fizettem is havi rendszerességgel, 210 CHF-al,ami akkor 152Ft-os árfolyamon mozgott,kb 32.000Ft-volt a törlsztőrészletem.Mielőtt felvettem a hitelt,nagyon átnézték az anyagi életemet,mindenről papírt kértek,átvizsgáltak töviről hegyire,hogy alkalmas vagyok e erre a hitelösszegre.(Kérdem én,hogy ma 90.000.-Ft a havi törlesztőrészletem,és ezt ki vizsgálta át,hogy erre alkalmas e a bevételem vagy sem????!!!!Ez már senkit nem érdekel!)
5 év eltelt,és a havi 210 CHF-es havi törlesztőm felugrott 351,02.-CHF-re,(kb 85-90ezer,mai árfolyamon) én már nem tudtam fizetni,de havi 50-55ezret mindig fizettem,így a maradék törlesztőrészlet szépen összegyült és 6 hónap elteltével a bank felmondta a hitelszerződésemet.
300.000.- körül lehetett az elmaradásom(2012.tavaszán)és mivel nem szerettem volna,hogy elárverezzék a fejem fölül a lakást,egy másik hitelből kifizettem az elmaradást,és nagy nehezen visszaállították a hitelszerződésemet,azzal a feltétellel,hogy köteles vagyok részt venni az árfolyamgátba.Így a befizetett 396.000.Ft-ot nem tették bele a teljes tartozásomba,amit kiegyenlitettem,hanem hagytak rajta 3 havi elmaradást,hogy tutira menjenek.Én nem szerettem volna részt venni ebbe az árfolyamrögzítésben,mert 5 év után mi lesz?Fizetem a jelenlegi tartozást,és még hozzácsapnak egy hitelt ami a gyüjtőszámlán összegyült kamataival együtt?Nem tudom mi lesz 5 év múlva,én nem mertem bevállalni.Ugyhogy egy újabb hitellel kiegyenlítettem ezt a 3 havit is.
Az új közjegyzői szerződésemben,amit 2012.aug-ban kötöttem(szerződés visszaállitása cimszó alatt),az állt,hogy a jelenlegi CHF tartozásom, 38.833,89CHF…hát,hogy is van ez?Az elmult 76 hónapban összesen 407,06 CHF ment le???Szóval 6,5 fél év tisztességes fizetés után 96.000.-Ft-tal csökkent a hitelem(holott 4,3Milliót fizettem be ezidáig)????!!!Ha ezt valaki elmagyarázza,akkor fejet hajtok előtte.
Ja,és köttettek velem még a hitel mellé Ltp-t is,amit 5 év után állitólag beleforgattak a hitelembe.Amikor lejárt az Ltp-m,érdeklődtem,hogy mennyi is az annyi…hát legnagyobb meglepődésemre olyan 10.000.-Ft körül volt az összeg…hát hova tünt a többi?Vagy mi ez az egész?Az OTP-be nem tudtak nekem egyáltalán magyarázatot adni,fogalmuk sem volt,hogy hova is tünt az LTP-s pénzem.
És még a Budapest bankos autó hitelemről csak annyit,hogy most januárba letelt az 5 év,mert 5 éves futamidőre vettem fel 1.350.000.Ft-ot(vhogy ez is CHF-es lett)fix 34.000.-Ft os törlesztőrészlettel,annak idején a hitelügyintéző váltig állitotta,hogy ez nem fog változni,de ha változik a CHF,akkor a hónapok száma kitolódik.Hát mai nap úgy állok a törlesztéssel,hogy kitolták 12 hónappal,és már hónapok óta 55-60 ezerrel kell törlesztenem.Annyit mondtak a bankosok,hogy ha gondolom akkor kérhetem,hogy kitolják a futamidőt még tovább,hogy havonta kevesebbet fizessek..hát köszön ezt a nagylelkű ajánlatot…igy is már 3Milliót fizettem ezért a kis 1,3M-ért,és még menniyt fogok…én ezt már nem birom fizetni a gyesemből.És ez senkit nem érekel!!!!!
Igazából az a szomorú a történetben, hogy mindenetek hitelből van. Ez valóban nagy felelőtlenségre vagy meggondolatlanságra utal.
Nem tudom, milyen válaszokat vársz, mert sok segítség nincs, bárhogyan nézzük, a tartozásokat nem egyszerű csökkenteni, talán a lakástól vagy a kocsitól (vagy mindkettőtől) meg kellene szabadulni. Esetleg bérbe adni, hogy más fizesse a törlesztőt. És visszaköltözni a mamához.
Hát akkor hajrá az igényesebb tervekkel, csak majd figyelj, hogy a gyerekeknek ne csak adósság maradjon. Ha már kérdezted, nincs saját lakásunk, mert teljesen felesleges, bérlakásban lakunk, sokkal olcsóbb, mint a hitel. Kocsihitelünk volt, de az már lejárt.
A megoldást meg már leírtam.
Nagyobb önrészt kellett volna összespórolni hitel előtt nem fedezettet bevonni. Akkor most lényegesen kevesebb lenne a hiteled. Hitelből hitelt fizetni pedig elég öngyilkosság.
Kívánom, hogy sikerüljön visszafizetned mindent és a gyerekeid ne csak adósságot örököljenek.
"ingatlanokat fogok nekik adni"
Ez azt jelenti akkor, hogy nem csak ez a lakás van hanem több is van a tulajdonodban. Akkor el kell adni az egyiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!