Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Devizahitelesek! Ti hogy...

Devizahitelesek! Ti hogy vagytok ezzel a hitelkérdéssel, és a bankokkal? Hát nem felháborító, amit művelnek?

Figyelt kérdés

Az én hiteles sztorim 2006.szeptemberében kezdődött,mikor megvásároltam a lakásomat,6,7MFt-ért,2 ingatlan fedezet bevonásával.azaz 39.240,95.-CHF-ot tüntettek fel a közjegyzői okiratban.Ezt szépen fizettem is havi rendszerességgel, 210 CHF-al,ami akkor 152Ft-os árfolyamon mozgott,kb 32.000Ft-volt a törlsztőrészletem.Mielőtt felvettem a hitelt,nagyon átnézték az anyagi életemet,mindenről papírt kértek,átvizsgáltak töviről hegyire,hogy alkalmas vagyok e erre a hitelösszegre.(Kérdem én,hogy ma 90.000.-Ft a havi törlesztőrészletem,és ezt ki vizsgálta át,hogy erre alkalmas e a bevételem vagy sem????!!!!Ez már senkit nem érdekel!)

5 év eltelt,és a havi 210 CHF-es havi törlesztőm felugrott 351,02.-CHF-re,(kb 85-90ezer,mai árfolyamon) én már nem tudtam fizetni,de havi 50-55ezret mindig fizettem,így a maradék törlesztőrészlet szépen összegyült és 6 hónap elteltével a bank felmondta a hitelszerződésemet.

300.000.- körül lehetett az elmaradásom(2012.tavaszán)és mivel nem szerettem volna,hogy elárverezzék a fejem fölül a lakást,egy másik hitelből kifizettem az elmaradást,és nagy nehezen visszaállították a hitelszerződésemet,azzal a feltétellel,hogy köteles vagyok részt venni az árfolyamgátba.Így a befizetett 396.000.Ft-ot nem tették bele a teljes tartozásomba,amit kiegyenlitettem,hanem hagytak rajta 3 havi elmaradást,hogy tutira menjenek.Én nem szerettem volna részt venni ebbe az árfolyamrögzítésben,mert 5 év után mi lesz?Fizetem a jelenlegi tartozást,és még hozzácsapnak egy hitelt ami a gyüjtőszámlán összegyült kamataival együtt?Nem tudom mi lesz 5 év múlva,én nem mertem bevállalni.Ugyhogy egy újabb hitellel kiegyenlítettem ezt a 3 havit is.

Az új közjegyzői szerződésemben,amit 2012.aug-ban kötöttem(szerződés visszaállitása cimszó alatt),az állt,hogy a jelenlegi CHF tartozásom, 38.833,89CHF…hát,hogy is van ez?Az elmult 76 hónapban összesen 407,06 CHF ment le???Szóval 6,5 fél év tisztességes fizetés után 96.000.-Ft-tal csökkent a hitelem(holott 4,3Milliót fizettem be ezidáig)????!!!Ha ezt valaki elmagyarázza,akkor fejet hajtok előtte.

Ja,és köttettek velem még a hitel mellé Ltp-t is,amit 5 év után állitólag beleforgattak a hitelembe.Amikor lejárt az Ltp-m,érdeklődtem,hogy mennyi is az annyi…hát legnagyobb meglepődésemre olyan 10.000.-Ft körül volt az összeg…hát hova tünt a többi?Vagy mi ez az egész?Az OTP-be nem tudtak nekem egyáltalán magyarázatot adni,fogalmuk sem volt,hogy hova is tünt az LTP-s pénzem.

És még a Budapest bankos autó hitelemről csak annyit,hogy most januárba letelt az 5 év,mert 5 éves futamidőre vettem fel 1.350.000.Ft-ot(vhogy ez is CHF-es lett)fix 34.000.-Ft os törlesztőrészlettel,annak idején a hitelügyintéző váltig állitotta,hogy ez nem fog változni,de ha változik a CHF,akkor a hónapok száma kitolódik.Hát mai nap úgy állok a törlesztéssel,hogy kitolták 12 hónappal,és már hónapok óta 55-60 ezerrel kell törlesztenem.Annyit mondtak a bankosok,hogy ha gondolom akkor kérhetem,hogy kitolják a futamidőt még tovább,hogy havonta kevesebbet fizessek..hát köszön ezt a nagylelkű ajánlatot…igy is már 3Milliót fizettem ezért a kis 1,3M-ért,és még menniyt fogok…én ezt már nem birom fizetni a gyesemből.És ez senkit nem érekel!!!!!

2013. jan. 25. 11:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mért kéne eladni....van aki nem elégszik meg egy albérlettel,meg a minimummal...semmi gond azzal,ha valaki jobbra törekszik,mint ami van...A devizahitel probléma pedig nem egyéni probléma,hanem országosan óriási probléma!
2013. jan. 27. 17:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Akkor meg vállald tetted következményét aztán ne rinyálj.

Persze lakás kellene ingyen de hol élsz.

2013. jan. 27. 17:45
 13/15 anonim válasza:
Szia!A problémáddal nem vagy egyedül,rengetegen szenvednek ijen és hasonló ellehetetlenedett hejzettől.Mondanám,hogy kitartást de ha csak emelkedik a törlesztő és mellé tolódik ki a futamidő akkor téányleg kilátástalan a hejzet,és nembiztos hogy eröltetned kéne azt ami nemmegy.Minél többet fizetsz be annál több uszik el.A gyerekeidnek szeretetet,törődést kell adnod,ami ingyen van de ez ér a legtöbbet.Ha mellé tudsz adni lakást meg kocsit is az csak plussz de ezért ne menj bele képtelen dolgokba mert nem marad életetek a hitel melett,persze nem azt mondtam,hogy mondj le a saját lakásról de a lehetetlent ne vállald soha.Elösször mindíg a kamatokat fizeted utánna a tőketartozást ezért van még évek mulva is majdnem ugyanakkora tartozásod.Nekem sikerült van saját házam és kocsim is tartozás nélkül,ugyhogy neadd fel az álmodat tesem.Válts vállalható feltételekre és egyszerre csak egy hitelre.Sok sikert.36F
2013. febr. 7. 18:31
 14/15 anonim ***** válasza:
A történeted szinte ugyanaz mint az enyém. Màr szinte azt tervezem hogyan lehet fàjdalommentesen meghalni. Màr nem làtom értelmét az életemnek.
2013. ápr. 10. 06:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag svájci frankot kértél kölcsön a banktól.

(Persze neked forintban fizették ki, mert csak abból tudtál házat venni.) Azért a svájci frank, mert ha a bank kölcsön veszi svájci testvérétől, (hogy aztán továbbadja neked) akkor kevesebb kamatot kell érte fizetnie, mint pl a forintért, mert a svájci jegybank jó alacsonyra állapította meg az alapkamatot, lévén a frank stabil valuta. Tehát olcsóbban kaphattál hitelt, noha magasabb kockázattal - ugye valamit valamiért... Namármost a törlesztőrészletek a bankon keresztül mennek tovább Svájcba (vagy más európai bankba). Ők annyit (plusz kamat) akarnak kapni, amennyit adtak. De mivel a forint értéke ennyire lezuhant a svájci frankéhoz képest, természetesen nem elég nekik az eddigi forintösszeg.

Nézd meg a fordítottját. Adnál kölcsön forintot egy kenyai barátodnak. Ő meg miután átváltotta kenyai valutára, szétosztogatná kölcsönbe a falujában.

Időközben kirobban Kenyában egy polgárháború és elértéktelenedik a valutájuk. Mikor a barátod beszedegeti a háború előtt lefixált törlesztéseket, ráébred, hogy abból nem tud annyi forintot sem venni, hogy a tőled kölcsönkért összeget visszaadja, nem hogy kamatostul. Téged érdekelne az ő problémája és lemondanál a jussodról, csak mert ezek ott egymást ölik, vagy követelnéd vissza a forintodat? (lesz.rva, hogy az a falusiaknak mennyi kenyai valutájukba fog kerülni)

2013. szept. 27. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!