ha jól tudom ausztriában 1000euró a minimálbér. ha van lakásod, akkor meg lehet élni szerintem. kaja+rezsi talán kijön.
2010. jan. 11. 22:16
2/11 anonim válasza:
Mivel nagyon sok minden drágább mint itthon ezért nem.
Persze van olyan is ami olcsóbb.
2010. jan. 11. 22:18
3/11 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam h lelépek, aztán ennyi jövedelmem alapból lenne,mert van itt egy "üzletem", szal emellett még elmennék dolgozni, és arra voltam kíváncsi h mi lenne akkor ha esetleg munkanélküli lennék.
Nem. Én egy fejlett országból írok. Itt pl. közel kétszer annyiba kerül a gáz, mint otthon, és ez a fűtésszámlán is meglátszik. Az élelmiszerek is jóval drágábbak, bár jobb minőségűek. Itt pl. nincs az gumiszerű trappista sajt (1000 Ft/kiló), mint otthon; az itteni sajtok tejből vannak, de 6-8-szor annyiba kerülnek. Ez a sajt otthon is annyi, de itt nincs más. És ez általában másra is igaz. Aztán drágábbak az ingatlanok meg a lakásbérlés is. A benzin is drágább valamivel, bár az utóbbi hazai emelés után már nem olyan sokkal. A helyi tömegközlekedés olcsóbb, mint a BKV, mert át lehet szállni és hosszabb ideig érvényes egy jegy. A műszaki cikkek nem drágábbak, meg általában a tartós fogyasztási cikkek. De a mindennapi megélhetés drágább.
2010. jan. 11. 22:21
6/11 anonim válasza:
Németországban nem lehet még a duplájából sem megélni.
2010. jan. 11. 22:23
7/11 anonim válasza:
22:21 honnan írsz?
2010. jan. 11. 22:24
8/11 anonim válasza:
Nem lehet, jó példa, hyog mondjuk Németországban, Ausztriában nem lehet, de nem is szúrják ki ennyivel a szemed.
Én éltem és dolgoztam kint, eleinte még vittem itthonról pl. kaját, de aztán rájöttem, hogy nem éri meg semmit kivinni magammal, csak a cigit (akkor még), mert mindent meg tudtam venni jobb áron. Egyébként nem is értem mi a fenéért jöttem haza.
2010. jan. 11. 22:28
9/11 anonim válasza:
Németországban aki munkanélküli, az havonta 354 Eurot kap, abból KELL neki megélnie - és eddig még mindenkinek sikerült, csak éppen semmi luxusra nem futja, csak kaja + tisztálkodás.
De nagyon sokan dolgoznak u.n Minijob-ban, ami ugyan négy órás munka, de a fizetés (brutto) 400 Euro, ami kb. 100000 ft - és ebböl élnek.
Tehát meg lehet élni, csak nem tudsz pazarolni. Napi kajára jut kb. 1 Euro.
2010. jan. 11. 22:41
10/11 anonim válasza:
551 euro, 272 Ft-os árfolyammal számolva.
Finnországban speciel egy közepesebb albérlet havi díja jó esetben épp kijön ennyiből (ebben általában benne van a rezsi meg a net). De akkor még kajára nem költöttél semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!