Vannak olyan liberális fiatalok, akik nem tervezik elhagyni Magyarországot?
Nem sok.
A liberálisok számára a nemzet nem jelent olyan sokat, mint nekünk.
Elég sokuk nem nagyon szereti Magyarországot, mert nincs melegházasság, nincs sok afrikai, nem szeretik az emberek a cigányokat....stb
Kedves 6.
A liberális és a hazaszerető eléggé ellentmond egymásnak.Legalábbis manapság, a 19-20. században tényleg úgy volt, ahogy írtad.
A liberálisok manapság kozmopoliták, világpolgárok akarnak lenni, globalisták.
Számukra a nemzeti kultúra, illetve az általad említett nemzeti kultúra nem sok mindent jelent.
A közösségekben pedig eleve nem hisznek, nem hisznek nemzetekben, hanem csak egyénekben.
7es, nem akarok közhelyekkel dobálózni, de nem minden fekete-fehér.
Én liberálisnak tartom magam, de nem igazán tervezek elmenni itthonról. Tanultam, így remek munkám van, nincs gond az életemmel. Ettől eltekintve szeretek néha külföldre járni, megismerni a világot, kultúrákat, szokásokat és tanulni belőlük. Hiszem, hogy őriznünk kell a hagyományokat, de nem begyöpösödötten, elvetve mindent ami kicsit is új.
Engem nem érdekel senki bőrszíne, szexualitása, neme, vallása, nem ezek alapján ítélek meg egy embert. Kolompár Alehándrót sem azért ítélem el, mert cigány, hanem mert mocskos gazember, mert lopja a kukoricát, mert kirabolja a 80 éves Mari nénit.
Szóval felőlem aztán mindenki azt csinál amit akar, amíg azzal másoknak nem árt. Nem olyan bonyolult ez.
#7 "A liberális és a hazaszerető eléggé ellentmond egymásnak.Legalábbis manapság"
Egyetértek abban, hogy legtöbben, akik ma liberálisnak nevezik magukat, tényleg szeretnek szembeállni olyan dolgokkal, mint nemzet, vallás, tradíciók, és ezzel szemen köpik saját ideológiájukat. Viszont ha a "liberálist", mint gondolkodásmódot vesszük, akkor szerintem nem szabadna ezekkel az emberekkel összemosni. Ezzel a logikával a hazaszeretetet a 18 éves részeg kövér, kukaborogató skinhead testesítené meg, pedig valójában semmi köze hozzá. Egy ideológiát ne a leghangosabban bégető birkák alapján ítéljünk meg.
A többi, amit írsz, pedig szintén csak általános jellemrajza bizonyos egyének gondolkodásának. Én mindenkit liberálisnak tartok, aki a gondolatait nem erőlteti rá másra. Felőlem nyugodtan utálhatja valaki a cigányokat. Még ha nem is tartom helyesnek, biztos vagyok benne, hogy a saját, és mások tapasztalatai alapján ezt a döntést találta a legkézenfekvőbbnek. Persze reménykedhetek abban, hogy finomítja a gondolkodását, sőt, én magam is felsorolhatom neki az általam ismert érveket erre, de emiatt nem büntetném, ha hatalmamban áll. És amíg ő is megadja ezt a tiszteletet a másiknak, addig úgy gondolom, hogy ő is liberális gondolkodású, továbbra is a szó pozitív érelmében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!