Mi a véleményetek arról hogy egy utasszállító repülőgép lezuhant Ukrajnában?
8
"Elképzelhetetlen hogy 10 kilométerről célt levadászni képes eszköz és a hozzátartozó elektronika csak úgy cserél gazdát mint egy AK vagy egy láda lőszer s némi szaktudás is szükségeltetik."
Megfelelő hanyagság mellett elképzelhető (és az ukrán hadsereg eddig sem volt a helyzet magaslatán), arról nem is beszélve, hogy az ukrán hadseregben nem mindenki annyira lojális, valamint a szakadárok között elég sok "önkéntes" orosz katona lehet, akik rendelkezhetnek a megfelelő szaktudással.
(Én nem mondom, hogy a szakadárok voltak, meg azt sem, hogy az ukránok, csak nem zárom ki egyiket sem.)
Egyetértek.
És sajnos az emberek azt hiszik el, amit szeretnének elhinni. Egyik a gonosz ukránokat okolja, a másik a még gonoszabb oroszokat, a harmadik meg a leggonoszabb "háttérhatalmat", és mire valaki elmondja a tényleges igazságot, hogy Iván Ivánovics horgászás közben túl nagyot suhintott a botjával, ezt már senki nem fogja elhinni, csak szajkózza tovább az általa igaznak vélt álláspontot.
Félreértés ne essék, a fenti példával nem akartam elbagatellizálni a dolgot. Majdnem 300 ember meghalt, mert valamelyik idióta rakétát indított egy utasszállító gépre. De sajnos tényleg igaz, hogy megbízható információk híján mindenki a számára kevésbé szimpatikus felet fogja hibáztatni, és az ilyenkor szokásos kitalációk, álhírek csak még jobban összekuszálják a dolgot.
Annyira, hogy a végén már tényleg nem lehet megkülönböztetni, hogy mi igaz, és mi nem. Azon kívül, hogy "járulékos veszteségként" megint ártatlan emberek haltak meg egy olyan viszály miatt, amelyhez nekik semmi közük nem volt.
Nyugodjanak békében.
Iszonyú dolog a háború. Még akkor is, ha "csak" egy helyi konfliktusról van szó.
# 13:
Szerintem az lesz, hogy kiderül, valóban "magasra repült az a horog" és leközölnek róla egy cikket, majd nagy lesz a kuss. Innen lehet majd tudni, hogy nem az oroszok voltak; mert ha mégis, akkor ezt fogjuk hónapokig hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!