Ha tehetnéd nem kötnéd valami kritériumhoz a szavazásra jogosultságot?
Én most csak beleütöm az orrom olyanba amit nem értek, csak egy felvetés:
Nem lenne szabad kampányolni, az szinte csak a félrevezetésről szól, tudjuk hogy nem mindig tartsák be amit ígérnek.
A szavazás nem úgy történne, hogy bemegy a fülkébe és beikszel valamit, hanem lenne egy papír vagy tábla külön minden pártnak, azon felsorolva hogy konkrétan mit fognak csinálni, elolvassa őket mindenki, aztán amelyik párt nyer, a szavazás után elkezdenék kipipálni azokat amiket már megcsináltak. Kötelező véghez vinni amiket felsoroltak. Módosítani csak újabb szavazással lehetne.
Ez talán hasonlítana arra, hogy "nép akaratát szemügy előtt tartó rendszer:demokrácia" de javítsatok ki ha ez gáz lenne mert nem tudom, nem értek hozzá.
munkaviszonyhoz+hallgatói jogviszonyhoz...illetve 18.év felett tenném lehetővé.ez így együtt.
ami nem kivitelezhető:
vizsga az aktuális politikai helyzet ismeretéről..a tudatos szavazónál ez alap..
munkaviszony.
szóval ha valaki elveszti a melóját szavazásra, akkor nem szavazhat? érdekes lenne.
akkor munkaviszony a szavazást megelőző 2(3)éven belül..vagy az addigi munkaviszonyok összesítve...
ez azért már irányadó lehet...
fősulisnak:hallgatói jogviszony!ezt többen írtuk
18 évesnek:nem feltétlen kell 2-3 éves,de legyen.akár 1 hónapos is...
a 2-3 év az azokra vonatkozik,akiknek éppen akkor nincs,de már volt
18:24-essel egyetértek.
A munkavizsonyt én arra módosítanám, hogy az elmúlt 4 évben legfeljebb három munkahelye volt és (összesítve) nem élt 6 hónapnál tovább munkanélküli segélyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!