A héten 20Ft-tal emelkedik a benzin ára, nagyrészt az adók emelkedése miatt. Mit gondotok erről?
Hogyan merészeli ezt megtenni a kormány? Ráadásul ez erősen infláció növelő hatású is.
Fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve.
Mi a véleményetek?
Nálunk, a Dübörgő Gazdaság hazájában és a Pannon Puma tenyészhelyén, ahol olyan példaadóan legyőztük azt a válságot, ami bő egy éve még nem is létezett a szakértőink szerint...
Nos
"Fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve." Szintén.
adokat azért emelik mert holand mindtára akarják hozni az országot
csak fizetést is kéne emelni mert igy fejbelövik a politikusokat
"Azzal meg aztán végképp nem kéne jönni, hogy mi van Németországban. Egyszerűen nem vagyunk összehasonlíthatók."
Ezt nem tudom, miért irtad, ha tényleg itt élnél, akkor tudnád, hogy ez igy hülyeség. Itt se az van, amit sokan elképzelnek MO-on, hogy mindenkinek csak ugy döl a pénz.
Én (és még rengeteg ember Németországban) havi 400 Eurót keresünk (Brutto) - ami még MO-on is elég kevés, az itteni árakhoz képest meg egyenesen katasztrofális. Nekünk igenis sokat szánit, hogy a benzin 20-20 centtel drágább, mivel a naponkénti bejárást megkövetelik, ami az én esetemben 15-15 km naponta, sokan azonban ennél többet utaznak. (Mielött még elkezdenél okoskodni, van diplomám, tehát nem iskoazatlan vagyok.)
Az albérlet (egy szoba) 150 Euró, ehhez jön a rezsi, igy naponta 1 Euró jut a kajára, tisztálkodó és tisztitószerekre, ami átszámolva is 250-300 Forint. Nem tudom, hogy ebböl hogy tudnál megélni, mert hogy ennél többet kapsz, az biztos.
Mo-ra költözni meg nem tudok, mert ott se lennék könnyebb helyzetben, rokonaim sincsenek, itt legalább ismeröseim vannak - ez az EGYETLEN pozitivum.
08:20
Na, látod ez a különbség Németország és Magyarország között.
Te a kinti minimálbér 1/3-át kapod és tudsz lakást bérelni, autót fenttartani, és nem halsz éhen.
Próbáld meg itthon a minimálbér harmadából ugyanezt megcsinálni. Azaz 24.500Ft-ból bérelj lakást, autózz kicsit, élj meg.
Egyébként nem akarlak megbántani, de egy szavadat sem hiszem el. Olyan nincsen, h vki 400Euro-t keressen bruttóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!