Magyarországra, hogy jött a kitüntetések közé a vaskereszt?
Ilyen kitüntetések voltak:
De ezek közül kettő nem magyarországi.
Ez a szimbólum örökség volt az Osztrák-Magyar Monarchiából?
De, érdekes mert Horthynak volt olyan is, amit Németországban használtak:
Más magasabb rangú katonák is hordtak ilyet:
Ezt Magyarországon kapták vagy Németországban?
Én nem tudom...
De az igen, hogy Horthy egy dzsentri volt, aki még magyarul sem tudott.
Majd 1919-ben Szegedről megindulva bevonult Budapestre, amit ugye előtte a románok kitisztíítottak neki...
Én Horthy-párti vagyok, csak picit érdekes ez a történet.
Ő osztrák nemes volt, németül beszélt...az már teljesen más, hogy mikor bevonult, visszatért-e a gyökereihez.
Tudod a névvégi Y a nemességi rang mutatója.
Na, ebből leszűrve akkor következtesd ki, honnét kapott ő olyat.
Amúgy is az OMM és Németország nagyon szoros kapcsoaltban voltak...különben miért is álltak volna egy oldalon ?
# 2:
Ezeket meg te honnan szedted? Forrás?
"A család őse, Horti István 1635-ben kapott nemesi oklevelet II. Ferdinánd királytól. Az ekkor már Északkelet-Magyarországon élő, székely eredetű család nevéről azonban már jóval korábban, a 16. század végén említést tesznek Debrecen város jegyzőkönyvei. Szerepük azonban nem lehetett jelentős, mivel nevükön kívül más adatot nem jegyeztek fel róluk. A nemesítésre Kolozs vármegyében került sor 1657. június 21-én."
Honnan máshonnan kaptak volna nemesi rangot, ha a "nagyfőnök" osztrák volt? Azt meg egyenesen kizártnak tartom, hogy ne beszélt volna magyarul...
Én nem zárom ki.
Történelem tanárunk mondta, aki az évek alatt a szememben kiérdemelte azt, hogy higgyek neki.
De amit leírtam az igaz.
Összejátszott az Antanttal, csak később szerencsére észheztért. Jobb később, mint soha. Csak a revízióban szervzett területek nem aradtak sajnos Magyarországnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!