Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Már a Wall Street Journal is?

Már a Wall Street Journal is?

Figyelt kérdés

[link]

„Nem kell rasszistának vagy romaellenesnek lenni, de ha valaki azt mondja, hogy ’a romák 80 százaléka szociális segélyből él, és tőled vesz el pénzt’, vagy hogy ’a kisstílű bűncselekmények 80 százalékát romák követik el’, akkor az állítás legtöbb esetben igaz” – mondja Ivan Ivanov, egy brüsszeli jogvédő szervezet, az Európai Roma Tájékoztatási Iroda igazgatója.

Magyar fordítás itt található:

[link]

2014. ápr. 26. 03:01
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem már,hanem 100 éve így van. Sok új nincs benne.
2014. ápr. 26. 06:00
 2/10 anonim ***** válasza:
21%

Én meg nem értem, hogy miért kell tagadni a rasszista kijelentést, amikor valaki egyértelműen rasszista kijelentést tesz.

Mert most attól, hogy igaza, még rasszista. Én azt mondom, hogy ha valaki rasszista, akkor legyen gerince és vállalja fel.

2014. ápr. 26. 06:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tabusítani kell mindent az a liberális szélsőség egyetlen magyarázata.
2014. ápr. 26. 06:52
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

azt mondom, hogy ha valaki rasszista, akkor legyen gerince és vállalja fel.

Akkor légy gerinces,és ismerd el az adatokat. Ne maszatold el,hogy dehát nem csak a cigányok Stb. Igen is tegyünk különbséget szín szerint,ugyan úgy mint nemek szerint.Pl: fehér férfi,fehér nő.

2014. ápr. 26. 07:09
 5/10 anonim ***** válasza:
23%

"Akkor légy gerinces,és ismerd el az adatokat. Ne maszatold el,hogy dehát nem csak a cigányok Stb. Igen is tegyünk különbséget szín szerint,ugyan úgy mint nemek szerint.Pl: fehér férfi,fehér nő."

És ki mondta neked, hogy én nem ismerem el az adatokat, hogy a cigányok legnagyobb része bűnöző? Honnan veszed azt a baromságot, hogy én ezt nem látom és nem vetem meg őket érte?

Attól, hogy te gyáva, gerinctelen alak vagy és nem mered még magadnak sem beismerni, hogy rasszista vagy, még más lehet úgy rasszista, hogy büszke is erre.

2014. ápr. 26. 07:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Mert aki az adatok láttán azt következteti,hogy csakis rasszista állapíthatta meg az nem más,mint cigány védő,párti. Ebből gondolom. Vagy ha más népet írt volna, akkor meg cionistát kiáltanál.
2014. ápr. 26. 07:40
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
6-os, neked elég nagy kavarodás van a fejedben. Mellesleg, szerintem fogalmad sincs róla, hogy mi az a rasszizmus.
2014. ápr. 26. 07:52
 8/10 anonim ***** válasza:
11%

csak tudod az az érdekes, hogy egyes esetekben tabu megemlíteni a különbségeket. Máskor kifejezetten erre építenek ...

Ki dönti el, hogy mikor lehet beszélni kisebbségről és mikor nem? ki dönti el, hogy mikor számít egyenlőnek valaki?

2014. ápr. 26. 08:19
 9/10 Andizsuzsi ***** válasza:

A fenti kijelentés nem rasszista, valós adatokon alapszik. De azért ezen érdemes elgondolkodni:

"a kisstílű bűncselekmények 80 százalékát romák követik el"

2014. ápr. 26. 10:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Azon mindig kaccantanom kell, amikor ilyen szöveget látok, hogy "a kisstílű bűncselekmények 80 százalékát romák követik el"... Miért a maradék 20%-ot kik? Marslakók?

(Gyengébbek kedvéért a roma szó embert jelent cigány nyelven)

Egyébként nem kell álszenteskedni, a cigányoknál is ugyanúgy megvan a kellő mennyiségű "rasszista elem", ahogy a magyaroknál is...

Tegnap találtam ezt a kis ízelítőt :)

[link]

Ellentétes előjellel mondjuk én is készítenék egy ilyen képet, mehetnék is a börtönbe 24 órán belül...

2014. ápr. 26. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!