Az emberek miért veszik meg a szlovák, lengyel tejet? Miért nem a magyar tejet? Miért hajtogatjék folyton, hogy a magyar tej 400 forint? A Riska tej úgy tudom magyar, mi mindig azt veszünk, és egyáltalán nem drágább, mint a gusztustalan szlovák.
Egyrészt alig lehet kapni másrészt tényleg drága.
A tény meg az,hogy szinte ugyan az a vizezett tej mind kettő.
A boltokban kapható magyar tej drága, és nem jobb a szlováknál.
Ezért veszek mindig házitejet. Az legalább valódi tej.
220 forint körül van a Riska. Megnéztem a leggagyibb noname, nem is tudom honnan szalajtott tejes vizet is, és az valami 180 körül volt. Biztos lehet találni olcsóbbat is más helyen. Nálunk a Sparban van sok magyar termék szerencsére.
Szóval én nem veszek észre olyan nagy árkülönbséget, mint ahogy azt egyesek vizionálják.
3: szóval ha valamire azt mondja valaki, hogy gusztustalan, akkor azt elkezded venni? :)
2: Igen, annál nyilván semmi sem jobb. Amikor vidéken járok rokonoknál, akkor mindig elmegyek az utcában lévő kisgazdaságba, ahol teheneket és kecskéket tartanak, és veszek tőlük tejet mindkét fajtából.
"Szóval én nem veszek észre olyan nagy árkülönbséget, mint ahogy azt egyesek vizionálják."
Hidd el, vannak olyanok, -nem is kevesen- akiknél a 40Ft/l. már jelentős árkülönbség!
"220 forint körül van a Riska. Megnéztem a leggagyibb noname, nem is tudom honnan szalajtott tejes vizet is, és az valami 180 körül volt. "
1. A Riska is ugyanaz a vizezett ej;
2. 40 Ft/l igenis lényeges árkülönbség;
3. napi 2L tej fogy nálunk, bizony megveszem bárki a gyártója, ha OLCSÓ;
4. majd ha a te zsebedre megy, és nem a szüleid tartanak el, akkor te sem leszel ilyen nemzeti öntudatos;
Én szándékosan mindenből magyart veszek - ha csak nem tényleg rosszabb minőségű. Még ha kicsit drágább, akkor is. Pl. meg nem vennék holland hagymát, kínai fokhagymát, csak úgy repül vissza a helyére ha meglátom a címkén, hogy külföldi. A tejet is megnézem, mi is sokat fogyasztunk belőle. Érdemes piacon vásárolni, nem a bevásárlóközpontokban. Akad ott minden, házi tej, jó fajta húsok, házi pálinka - ugye most ez az új mizéria - a pult alól.
Ne félj, kint Lengyelországban keresheted a polcokon a külföldi termékeket, ott csak hazai van. Jó minőségű cuccok, és még olcsóbb is mint nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!