A romák körében miért olyan alacsony a 8 osztályt végzettek aránya?
11. hozzászólónak van igaza.
Nagyrészük egy nagy nulla.
#11: Ha egy országban élsz akkor oda INTEGRÁLÓDNOD kell, ha nem is teljes mértékben hasonulnod, de a főbb szabályait elfogadni. Azért élsz ott. Ők is magyarok, akkor tessék már magyarként viselkedni. Ha pedig nem tartjk magukat magyarnak akkor nekünk se kell őket annak tartani.
Másként: Ha idejön egy afrikai egy olyan törzsből ahol 3 feleséget tartottak és minden lányát körbemetélte, a nőket megerőszakolni meg nem számít bűnnek, akkor azt a tevékenységét itt nem folytathatja mert ellentétes a mi szabályainkkal. Ettől függetlenül megmaradhat ő afrikai, a kutyát nem érdekli, amíg betartja a szabályainkat. Lehet együtt élni amúgy, de ahhoz az kell, hogy betartsuk egymás szabályait.
A romaintegrációra rengeteg pénz ment már el és rengeteg ötlet és projekt indult. Lett eredménye? Nem. Szerintem a magyarok már mindent megtettek amit lehet azért, hogy a cigányokkal együtt tudjanak élni, befogadtuk őket, magyarként kezeltük őket. Nem sikerült. Most az jönne, hogy tegyenek ők is valamit az együttélés érdekében, mondjuk elkezdik kiszűrni maguk közül a bűnöző elemeket, hogy ne legyen alapja a sztereotípiáknak.
Hogyan szűrje ki magából a bűnözők elemeket egy összességében homogén tömeg? Ha engem Kiss Pistának hívnak, akkor hogyan vessem ki a többi Kiss Pistával együtt magunk közül azokat a Kiss Pistákat, akik bűnöznek és nem akarnak dolgozni?
A 11:21-es válaszadó fogalmazta meg jól a lényeget, hogy neveltetésbeli problémák vannak, és elképzelhető, hogy részben a bentlakásos iskolák jelentenék a megoldást. De szerintem a témában járatos szakértők dolga ennek eldöntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!