Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A romák körében miért olyan...

A romák körében miért olyan alacsony a 8 osztályt végzettek aránya?

Figyelt kérdés
A legtöbb még írni se tud, állandóan engem vegzálnak azzal hogy melyik buszra mi van írva.

2014. márc. 27. 11:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Genetikailag szerintem semmiképpen, mentalitásban, hagyományokban, hozzáállásban viszont mindenképpen. Nem azért van probléma velük mert cigánynak születtek hanem mert cigányként (a szó sztereotíp értelmében) élnek és nem is szándékoznak ezen változtatni. Nem akarnak beillesztkedni és ez az ami miatt probléma van velük. A kultúrájuk annyira eltérő mint az európai norma, hogy ez konfliktusokban jelentkezik.
2014. márc. 27. 11:31
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Nem kérdező, ne nyald be a Jobbik és jobbikosok meséjét. Nem alsóbbrendű a cigányság genetikailag. Ha így lenne, genetikai úton bizonyítható lenne. Van olyan érzésem (meg tapasztalatom), hogy akik az efféléket harsogják, azok a funkcionális analfabéták (ugye tudod, ez mi).
2014. márc. 27. 11:34
 13/21 A kérdező kommentje:

11. hozzászólónak van igaza.

Nagyrészük egy nagy nulla.

2014. márc. 27. 11:38
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
#11, szörnyű lenne, ha a cigány nem cigányként, a kínai nem kínaiként, a francia nem franciaként (és így tovább) viselkedne. Ez a gondolatmenet mind a rejtett felsőbbrendűség megnyilvánulása. Az fel sem merül, hogy esetleg együtt is lehet élni (ahogy sok más helyen), és ehhez mindkét félnek meg kell tanulni az együttélés módszertanát! Mert errefelé aztán való igaz, hogy rendkívül kevesen képesek másokkal együtt élni. Nem kell ahhoz se bőrszín, se szemszín, se semmi. Elég egyik vagy másik párt elvakult tagjának lenni. Mert itt van legalább két párt, amely ezt tekinti nemhogy normálisnak, de kifejezetten csak ezt fogadja el. Utáld a másikat, meg se próbáld megérteni, pláne együttműködni vele. Sok ám erre az ősbaromságra a vevő.
2014. márc. 27. 11:40
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Ha a cigányok genetikailag alsóbbrendűek, akkor miért féltek tőlük?
2014. márc. 27. 11:41
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, te mitől érzed akár egy tetszőlegesen picinnyel nagyobbnak magad? Arra nem gondolsz, hogy mások meg téged tekintenek annak? És arra se gondolsz, hogy sem az, sem ez nem vezet sehová, hacsak a véres erőszakba nem?
2014. márc. 27. 11:43
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

#11: Ha egy országban élsz akkor oda INTEGRÁLÓDNOD kell, ha nem is teljes mértékben hasonulnod, de a főbb szabályait elfogadni. Azért élsz ott. Ők is magyarok, akkor tessék már magyarként viselkedni. Ha pedig nem tartjk magukat magyarnak akkor nekünk se kell őket annak tartani.

Másként: Ha idejön egy afrikai egy olyan törzsből ahol 3 feleséget tartottak és minden lányát körbemetélte, a nőket megerőszakolni meg nem számít bűnnek, akkor azt a tevékenységét itt nem folytathatja mert ellentétes a mi szabályainkkal. Ettől függetlenül megmaradhat ő afrikai, a kutyát nem érdekli, amíg betartja a szabályainkat. Lehet együtt élni amúgy, de ahhoz az kell, hogy betartsuk egymás szabályait.

A romaintegrációra rengeteg pénz ment már el és rengeteg ötlet és projekt indult. Lett eredménye? Nem. Szerintem a magyarok már mindent megtettek amit lehet azért, hogy a cigányokkal együtt tudjanak élni, befogadtuk őket, magyarként kezeltük őket. Nem sikerült. Most az jönne, hogy tegyenek ők is valamit az együttélés érdekében, mondjuk elkezdik kiszűrni maguk közül a bűnöző elemeket, hogy ne legyen alapja a sztereotípiáknak.

2014. márc. 27. 11:47
 18/21 anonim ***** válasza:
82%
Nem 11-re (mert az én voltam) hanem #14 -re ment a válasz bocsi.
2014. márc. 27. 11:48
 19/21 A kérdező kommentje:
17 szintén nagy igazságot mondott.
2014. márc. 27. 11:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Hogyan szűrje ki magából a bűnözők elemeket egy összességében homogén tömeg? Ha engem Kiss Pistának hívnak, akkor hogyan vessem ki a többi Kiss Pistával együtt magunk közül azokat a Kiss Pistákat, akik bűnöznek és nem akarnak dolgozni?

A 11:21-es válaszadó fogalmazta meg jól a lényeget, hogy neveltetésbeli problémák vannak, és elképzelhető, hogy részben a bentlakásos iskolák jelentenék a megoldást. De szerintem a témában járatos szakértők dolga ennek eldöntése.

2014. márc. 27. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!