Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szavazni más városban lehet?

MeaBea kérdése:

Szavazni más városban lehet?

Figyelt kérdés
Pest megyei vagyok de jövőhéttől húsvétig elég messze (kb 250km) egy faluban leszünk. Van lehetőség így is szavazni majd április 6.án? Ha igen mit kell tennem? Szívesen elmennék szavazni de csak emiatt nem utaznék haza arra az időre.

2014. márc. 22. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
Be kellett volna jelenteni. Szerintem már régen... Google a barátod
2014. márc. 22. 23:48
 2/6 A kérdező kommentje:
? Mit kell jelenteni és hova? Most tudtam meg, nem jó kedvemből fogom távol tölteni ezt az egy hónapot sajnos.
2014. márc. 22. 23:56
 3/6 anonim ***** válasza:
63%

[link] [link]

google is y friend ;)

2014. márc. 23. 00:18
 4/6 anonim ***** válasza:
96%

Itt online is megtudod:

[link]

2014. márc. 23. 03:19
 5/6 belapus ***** válasza:
95%

"Hogyan és mikor tudok átjelentkezni egy másik szavazókörbe az országgyűlési választások idején?

● Az átjelentkezési kérelmet azok nyújthatják be, akik a szavazás napján Magyarországon, de a magyarországi lakóhelyüktől eltérő helyen kívánnak szavazni.

● A kérelmet a választópolgár lakcíme szerint illetékes helyi választási irodában (de személyes ügyintézés esetén a bejelentett tartózkodási hely szerinti helyi választási irodában is) lehet intézni legkésőbb a szavazást megelőző péntek (2014. április 4-én) 16 óráig. A helyi választási iroda vezetője (vagyis a jegyző) nem papíralapú igazolást ad ki, hanem közvetlenül felveszi a választópolgárt az érintett szavazókör névjegyzékébe.

● Fontos, hogy átjelentkezéskor is a lakóhely szerinti jelöltekre lehet szavazni!"

2014. márc. 23. 07:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a felfele mutató ujjacskák.

És tök jó! Ott is el tudjuk intézni, nem kell holnap ezzel itt kapkodnom.

2014. márc. 23. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!