Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most változik az állandó...

Most változik az állandó lakcímem, és az új címem szerinti helyen (és az ottani képviselőkre) szeretnék szavazni. Ezt hogyan tehetem meg?

Figyelt kérdés
Az áthelyezési kérelem arra az esetre szól, ha nem az állandó lakhelyem szerinti körzetben szavaznék, de nem találom, hogy rám mi vonatkozik.

2014. márc. 17. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Bemész a helyi önkormányzatba, a választási bizottságos osztályon meg elintézed.
2014. márc. 17. 22:30
 2/5 anonim ***** válasza:
A neten online is elintézheted. Pl az ügyfélkapun keresztül.
2014. márc. 18. 07:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem az a gondom, hogy ezt az eljarast pontosan hogyan hivjak, es a valasztasok elott hany nappal lehet meg ezt kerni. Sajnos csak az atjelentkezesrol talaltam infot, de az nem az en esetem.
2014. márc. 19. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Mondom menjél be a hivatalba és megfogjak csinálni.
2014. márc. 19. 20:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Alapértelmezésben a lakcímkártyád szerinti állandó lakcímeden szavazol az ottani jelöltekre. Tehát ha még a választás előtt költözöl és új lakcímkártyát csináltatsz, akkor a választás napján az új lakóhelyeden szavazhatsz az ottani jelöltekre.

Az ne zavarjon, hogy van a kezedben egy értesítő, mely szerint a régi lakcímed szerinti szavazókör névjegyzékén szerepelsz. Az új lakcímkártyádhoz kapsz majd egy új értesítőt az új szavazóköröd címével. (Ha elfelejtik, akkor kérdezz rá!)

2014. márc. 20. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!