Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most akkor mi a helyzet? A...

Most akkor mi a helyzet? A Krím már Oroszországhoz tartozik hivatalosan, Ukrajna pedig biztosan kilép a FÁK-ból?

Figyelt kérdés

2014. márc. 19. 23:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Az ukrán kissebség szívhat is nyugodtam,mert pont ők a legújabban betelpültek.

Mint ahogy a nagyapám mondta: Aki nem tudja megmutatni azon a településen ahol lakik a nagyszülei gondozott sírját az csak egy gyüttment senkiházi.Ma itt van , holnap ott,ma ilyen, holnap olyan.Ahogy éppen az érdekei diktálják.

Az ilyenkeért nem kár.

2014. márc. 20. 14:55
 12/26 anonim ***** válasza:
16%
Tízes itt van egy egészen érdekes bökkenő az egészben.Magyarországot az különbözteti meg Ukrajnától mint államtól hogy ezer éves történelme van.Trianon nem volt igazságos.Már csak azért sem mert először is túl sok területet vettek el az országtól,másodszor pedig mert például a Székely nemzet Erdély őslakossága és valljuk be, elég sokan vannak.Szerintem az első Bécsi döntés sokkal korrektebb volt mint a Trianoni.Trianon már túlzás volt,hatalmas túlzás.Ukrajna egy nevetséges ország ha a történelmét vesszük,a jelenlegi területek csakis 90 óta alkossák az Ukrán állam részét, azelőtt a Lengyelek,Oroszok,Törökök,Magyarok között oszlottak meg.Ezért emelem ki az Orosz kisebbség fontosságát hiszen lényegében a Keleti területre sem történelmileg sem pedig etnikailag nem tarthat igényt jogosan Ukrajna.Magyarországnak viszont ha lakossági arányában hátrányban is de történelmi okokból stabilan kell igényt tartania ezer éves területeire legalább az első Bécsi döntés alapján.(Megemlíteném itt Törökországot is aki például indulhatna a Krimi félsziget megszerzési listáján lényegében történelmi és részben etnikai okokból).
2014. márc. 20. 21:36
 13/26 anonim ***** válasza:

Most a legtöbb jobboldali Oroszország rajongója. Talán azért, mert felnéznek egy olyan országra, amelyik minden lehetőséget megragad, hogy elvesztett területeit visszaszerezze. Magyarán: a jobboldalon azért fanolják Oroszországot, mert úgy hiszik, hogy nemzeti eszmékből foglalta el Krímet, és úgy gondolják, hogy Magyarország példát vehet Oroszországtól. Ukrajnát támogatnák teljes szívükből, ha nem lenne náluk Kárpátalja, de mivel náluk van, gyerekes bosszúval, hogy mi is kaptunk Ukrajnától néhány pofont(nem adják vissza Kárpátalját), hát csak kapjon Ukrajna is néhány pofont, még ha nem is tőlünk kapja, hanem a legnagyobb történelmi ellenségünktől. Koszovó függetlenségét is támogatta a legtöbb jobboldali, mert az fáj Szerbiának - akitől szintén kaptunk néhány pofont.

.....

De sajnos vannak olyanok is a Jobboldalon, akik nem csak felnéznek Oroszországra, hanem egyenesen imádják is valami miatt, és azok azt sem bánnák, ha Oroszország elfoglalná Magyarországot, mert ugye a zsidó irányította nyugattól szabadították fel.

......

Most azt harsogják a jobboldalon, hogy, a nép akarata számít, és Krímbe a nép akarata érvényesült. Az igazság az, hogy a népakaratát le@.

Trianont akkor sem fogadnák el, ha Erdélyben, Kárpátalján, Szlovákiában, Őrvidéken, Muravidéken, Horvátországban és a Délvidéken senki sem akarná Nagy Magyarország határainak helyreállítását. Itt már nem a nép akarata számítana, hanem az, hogy 1000 évig a Magyar Királyság részei voltak ezek a területek.

2014. márc. 21. 19:06
 14/26 anonim ***** válasza:
Szerintem akarnák.Csak az a kérdés hogy vajon milyen megoszlásban.
2014. márc. 21. 21:32
 15/26 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló vagyok.

11-es és 12-es válasza szinvonaltalan, téveseszmékre alapuló ostobaság, szóra sem érdemes.

13-as válaszolónak köszönöm, sok érdekeset ír. Annak idején én találkoztam olyan jobbossal, aki Szerbiának adott igazat Koszovó ügyében, persze ő értelmesebb volt, mint az átlag, és rájött, hogy másként védhetetlenül következetlen a Trianonnal kapcsolatos álláspontja. Én ezért csodálkoztam kissé, hogy most egy platformra kerültem velük a Krím félszigettel kapcsolatban. De hát nem kell racionalitást várni tőlük, illetőleg nem is irracionális az álláspontjuk, hanem nagyon is következetes, ugye amennyiben vannak barátok, meg vannak ellenségek. Mindeknire vonatkozó általános elvek meg nincsenek. Így tehát ami az ellenségnek (ti. Ukrajna) rossz, az nekünk jó, az ellenség szuverenitása nem számít.

2014. márc. 23. 00:00
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha valaki egy választ ostobaságnak minősít és ennyire leminősíti a nívóját akkor azt illik is megalapozni nem csak a levegőbe beszélni és ítélkezni.A színvonaladról csak annyit hogy fogalmad sincs Trianonról és annak igazságtalanságáról,ha lenne róla halvány informáltságod akkor rájöttél volna hogy a te lakosságmegoszlási elveid alapján SEM volt igazságos a Trianoni békeszerződés,persze ahhoz hogy ezt felismerd mindkét Bécsi döntés fogalmával és körülményeivel tisztában kéne lenned de ennek csak az ellenkezőjéről teszel tanúságot.Egyetlen igazságos népszavazás történt Trianon alatt méghozzá a Soproni népszavazás,a többi megoszlást a felosztó országok kapzsisága döntötte el nem pedig az etnikai arány.Az elveidről csak annyit hogy azok alapján bármely ország területeit meg tudom szerezni,csupán annyit kell tennem hogy minden eszközzel elősegítem és támogatom a nemzetemet képviselő kisebbség szaporodását és fejlődését a határon túl míg el nem jutok addig a pontig hogy népszavazást rendezzek és "legálisan" ellopjam mások földjét.Ha számodra Erdély Romániához tartozása 1500000 fős homogén tömbben élő őshonos székely lakossal megalapozott és igazságos akkor komolyan el kell gondolkodnod azon hogy kinek a válasza méltatlan arra hogy viszonzást kapjon.
2014. márc. 24. 14:43
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

10-es vagyok

Elgondolkodtam rajta. A tiéd.

2014. márc. 24. 19:51
 18/26 anonim ***** válasza:

A szavaidnak nincs súlya amíg nincsenek érveid,persze honnan is lennének ha a tények elé állítottalak és még arra is rest voltál hogy utána nézzél a történelmi eseményeknek, bezzeg arra már inkább méltónak tartod magad hogy "elgondolkodj" az önnön tudatlanságodban és ítéleteket alkoss a semmire alapozva.

Egyébként meg soha többé ne használd a magyar nyelvet.Az ilyen szemeteknek mint te nincs helyük az én nemzetem között.Aki csak így a levegőbe képes kijelenteni hogy nem érdekli több millió honfitársa sorsa a határon túl az nem magyar ember.

2014. márc. 24. 23:28
 19/26 anonim ***** válasza:
Vannak érveim, melyek előző válaszaim értő olvasásával megismerhetők. Az a baj, hogy nem vagy rájuk kíváncsi, mert az érveket az agyunkkal értjük meg, Trianont meg a szívünkkel kéne, ahogy tapasztalataim szerint Te, meg az elvbarátaid gondolják, sőt kötelezővé is tennék számunkra, akik számára ez nem nyilvánvaló, és eddig abban a tévedésben éltek, hogy lehetnek úgy is magyarok (mondjuk nekem személy szerint nehéz is lenne másnak lenni), hogy megőrizhetik intellektuális méltóságukat, és a történelmet tudománynak tekintik, nem pedig olyan legenda-gyűjteménynek, amiből kedvünk, s nemzeti érdekeink szerint válogathatnak.
2014. márc. 25. 10:06
 20/26 anonim ***** válasza:
A 16 válasz pontosan a te érveidet cáfolta meg alapban csak ott már kikapcsoltad az agyad.A történelem soha nem volt tudomány - ahány nemzet, annyi történelem.Azt már bizonyára nem vetetted fel a gondolataidban hogyha Krím történelmi jelentőségű félsziget lenne az ukrán nemzet számára akkor vajon hogyan reagált volna a magyar oldal, mert könnyen elképzelhető hogy akkor jelenleg az ukránok oldalán állnának még a radikálisan gondolkodó emberek is vagy egyszerűen nem lépnének fel egyetlen oldal mellet sem hogy ne rontsák a viszonyaikat az oroszokkal.Törökország jogosságát a szigetre még az ukránok is elismerik érdekes módon pedig csak nagyjából 500 évig uralkodtak ott.Sőt,szerintem a törököknek nagyobb joguk van rá mint az oroszoknak hiszen etnikai tisztogatások is történtek a félszigeten az orosz oldal felől ezért az etnikai megoszlás már nem lehet olyan nyomós ok a Török oldal számára.
2014. márc. 25. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!