Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mégis mi történt Magyarországg...

Mégis mi történt Magyarországgal az elmúlt 200 évben?

Figyelt kérdés

Előre elnézést, nem vagyok nagyon jártas ebben a témában, még csak 16 vagyok és az itt lévők biztosan többet tudnak.

Szóval mi is történt itt az elmúlt 200-300 évben? Politikailag, gazdaságiailag 0-án vagyunk, semmit nem éri meg bányászni, termeszteni, felhasználni.

Behívtuk az osztrákokat a törökök ellen, akik beolvasztottak minket ( O-m. monarchia ) és mi semmit nem tehettünk, ránk erőltettek mindent. I. vh.: minket büntettek nem az osztrákokat, őket csak a monarchia felbontása zavarta meg. II. vh.: a németek oldalán álltunk, mert reméltük, hogy a segítségükkel visszaszerezhetjük a területeket, nyerni átszódott a háború a központiak szemszögéből, de jöttek a szovjetek ( Budapest ostroma, Szálasiék ), és hogy látszódott, hogy Németo. elbukik, mégsem követtük az olasz példát. ( Átálni az utolsó pillanatban az antant hatalomhoz ). Ezután a szovjetek maradtak itt, kommunizmus, rendszerváltás és itt tartunk. Kb. sehol.

Most mint mondtam semmit nem éri meg bányászni, fejleszteni, meg azt sem, amiből sok van ( pl. geotermál energia, termál víz ).

Akkor mégis mikor fog javulni minden?

Egyébként nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek, de légyszíves válaszoljatok a kérdésre is.

2014. jan. 19. 19:50
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A szocializmusban is sokakat zsaroltak. Rájuk nem vonatkozik hogy "az vesse rájuk az első követ"? Agyatlan fideszes banda!
2014. jan. 21. 16:50
 22/24 anonim ***** válasza:

Na van is egy jelentkező hajigálni...

Nem védeni akartam Horthyt, csak kíváncsi lennék, más hogy döntött volna a helyében?

Ha ez agyatlanság, akkor én most Fideszes lettem?

JAJ!

Dobd azt a követ! A ló másik oldaláról úgysem találsz el senkit.

Esetleg a lovat.

Ui: Félreértés ne essék én sem a lovon ülök, csak szeretnék. A szándék megvan.

2014. jan. 21. 18:04
 23/24 anonim ***** válasza:

Az MSZMP-nek 800 000 (nyolcszázezer) tagja volt. Azokat mind zsarolták.

FIDESZ,MSZP... Egyik kutya, másik eb. Ügyesen felosztották a szerepeket a rendszerváltáskor. Mi meg beszo...

A többit, az "újakat" sem tartom semmire. Mind a húsosfazék körül tolong, hogy többet markolhasson.

2014. jan. 21. 18:10
 24/24 anonim válasza:
Az elmúlt évszázadokban is pont ez a "húsosfazék-szindróma" működött, ez az oka a hanyatlásnak. És addig nem is fogunk felfelé ívelni amíg ez meg nem változik.
2014. jan. 21. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!