Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a LÉT...

Mi a véleményetek a LÉT munkacsoport ajánlatáról, amit a magyar társadalomnak szánnak?

Figyelt kérdés
Röviden: Minden felnőtt alanyi jogon 50.000, minden gyermek 25.000, terhes nők a 12. héttől 75.000 forintnyi összegre jogosultak függetlenül, hogy van munkájuk vagy sem, illetve mennyit keresnek. Állítólag ez mai költségvetéssel is megoldható Bővebben: [link]

2014. jan. 13. 14:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én is szkeptikus vagyok, de azt megállapíthatom, hogy az emberek többségének ez jó lenne. Kampányt érzek én is mögötte, hogy benyomták ezt hónapokkal előtte és már MSZP támogatja ész nélkül. Ki kell vizsgálni ezt, hogy megvalósítható e vagy sem. Bár menni fog a sárdobálás, közös nevező nem lenne, az tuti. Mindig eszembe jut, hogy a görögök minimálja 600EUR körül van, 180.000Ft körül. De ők a hattyúk halálát jól előadják, mi meg sz.ros 50.000Ft-on görcsölünk. Mi többet fizetünk, mint a görögök és mégis ez van? MSZP-re sosem szavaztam és nem is fogok, de ez a megoldás megfogott. Annyira nagy bajom nincs, mert elhúzok innen, nem lehet okom panaszra, már a diákhitel felvétel lehetősége is megtisztelt. Ja amúgy nem a fidesz volt, aki népszavazást indított a tandíj mentességéről? Elméletben Bajnai teljesített a legjobban...upsz...nálam nem lehet kiigazodni látod :), de őt meg egy bérencnek gondolom. Szegedi Csanád meg cionista érdekvédő lett antiszemitából, kész cirkusz.
2014. jan. 13. 21:21
 12/17 anonim ***** válasza:
A minimálbér nem LÉT pénz sehol sem, az azt jelenti hogy ennyi a havi minimum amit egy munkavállalónak meg kell hogy kapjon. De az elvégzett MUNKÁÉRT, nem csak úgy alanyi jogon.
2014. jan. 13. 21:29
 13/17 A kérdező kommentje:
Ez is igaz, más a minimál és más az alanyi jog. Viszont a kettő együtt sem éri el a nettó 180.000-et. Illetve szerintem nem is trükköznek úgy a dolgozókkal, hogy részmunkásnak vannak bejelentve, de egész nap dolgoznak. Itt közmunkások nem számítanak munkanélkülinek és azok sem, akik nem regisztráltak. Jobb a görög élet szerintem, mint a magyar. Külföldön beszélgettem franciákkal és kiakadtak, hogy a spanyolok 500-600-at keresnek, a mi 300-350 eurónkat nem hitték el, ismerve budapesti árakat.
2014. jan. 13. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Pénzt csak munkával lehet keresni, csak úgy a semmiből nem tudnak előhúzni havi ötvenet mindenkinek. Görögök a válság előtt nyugati színvonalúak voltak, mi a válság előtt is egy szerencsétlen pénztelen, komcsi utód ország voltunk. Görögök a turizmusból éltek jól, nekünk sem iparunk, se turizmusunk, se semmink sincsen.
2014. jan. 13. 21:55
 15/17 A kérdező kommentje:
Elnézést, hogy elrugaszkodok a témától. Görögök behazudták magukat az Unióba és váltottak Euróra. Normális esetben munkával lehet pénzt keresni, de nem normális világban vagyunk. Pénznek nincs fedezete, vagy amikor a bank hitelt ad és kamatot kér, az mégis milyen munka? Amikor pár százezer miatt úszik valakinek a háza? Ez bizalmi elven kéne működnie, LÉT pénz mellett is ugyanolyan sokan, ha nem többen dolgoznának, egy két ember még termelne is valamit.
2014. jan. 13. 22:03
 16/17 anonim ***** válasza:
Jól van, látom nem látod be hogy csak kampány duma, és lehetetlen megcsinálni. Akkor várjad hátha utalják neked az első ötvenet.
2014. jan. 13. 22:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem várom a sültgalambot(akkor vennék még lottót is a várakozás mellé), mert megyek külföldre szerencsét próbálni és már megszegtem a szabályt, ugyanis Magyarországon kell élni hozzá és itteni közteherviselésben részt kell venni. Nem vagyok naiv, amikor azt mondom, hogy meg lehet ezt csinálni, maximum akkor, ha azt mondom, hogy ez így lesz, meg fogják csinálni. Pártoktól függetlenül, mindegyik pofája nagy. De mégis bízom benne, nem fogja a malmot bal oldal felé vinni ez. Én is lezártam a témát, de várom mindenki véleményét, elolvasom.
2014. jan. 13. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!