Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a LÉT...

Mi a véleményetek a LÉT munkacsoport ajánlatáról, amit a magyar társadalomnak szánnak?

Figyelt kérdés
Röviden: Minden felnőtt alanyi jogon 50.000, minden gyermek 25.000, terhes nők a 12. héttől 75.000 forintnyi összegre jogosultak függetlenül, hogy van munkájuk vagy sem, illetve mennyit keresnek. Állítólag ez mai költségvetéssel is megoldható Bővebben: [link]

2014. jan. 13. 14:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Olyan mint a segély meg a mézesmadzag nem igazi megoldás. Ha munkahelyet adnának ahol 150000 et keres az anyuka akkor lenne pénz a gyerekre meg magára is. Persze nettó 150000 mindentől mentesen se rezsi se kaja semmi. Elmondom ez ausztriában a fele annak amit egy minimálbéres pl takarító keres. De a fele is elég lenne de azt se adják.

Szimpla parasztvakító mézesmadzag nem igazi megoldás.

2014. jan. 13. 14:51
 2/17 anonim ***** válasza:
Állítólag Marslakók is léteznek. Egy négytagú családnak csak ugy adnának 150ezer forintot a semmiért. Mibõl? A semmiböl? Te tényleg ilyen hülye vagy hogy elhiszed?
2014. jan. 13. 14:54
 3/17 ConnectCare ***** válasza:

Még az is lehet, hogy meg lehetne valami csűréssel-csavarással valósítani és meglenne rá a fedezet. Az anyaginál szerintem sokkal súlyosabb erkölcsi és államelméleti probléma van ezzel.

Felhatalmazta-e valaha bárki is az államot azzal, hogy az emberektől jövedelmet azért vonjon el, hogy azt mindenféle ok nélkül újraossza? Mert szerintem nem.

Természetesen ezt ugyanígy meg lehet kérdezni a mai szociális támogatásoknál is (és a válasz szerintem ott is nem lesz), de azoknál legalább formálisan megvan, hogy rászorultsági alapon járnak, tehát legalább papíron valami oka van annak, hogy az állam a közhatalommal visszaélve vesz ki az emberek zsebéből. Itt viszont nem lenne ilyen ok még formálisan sem, mert itt szó sincs rászorultságról.

Mi van akkor, ha nem akarom, hogy a fizetésem egy részét azért elvonják, hogy odaadják valaki másnak, aki még csak nem is rászoruló? Milyen erkölcsi érv alapján rontana rám a NAV?

2014. jan. 13. 15:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Technikailag ez lehetséges, ezen felesleges vitázni. Elméletileg gazdag is megkapja. Nyugdíjasok nem kapnának tudtommal plusz 50-et, maradna a nyugdíj, illetve akinek a nyugdíja nem éri el az 50-et, az 50-et kapna. Jelenlegi rendszer is hasonló, csak jelenlegiben több a trükközés. Nekem jól jönne a pénz, mert én tudnám gyarapítani, nem lennék kiszolgáltatva és senki sem annyira, mint most. MSZP támogatja FIDESZ részleteket nézi. Természetesen választási időszak van, ezt is értem. Ha nem jön össze, azért is a FIDESZ a hibás politikát én sem veszem komolyan egyik kutya másik eb.
2014. jan. 13. 15:49
 5/17 A kérdező kommentje:
Amúgy kicsit kommunista vagyok, ha ez tetszik?
2014. jan. 13. 17:02
 6/17 kovpet ***** válasza:
Nem, nem. Nem "kicsit" vagy te kommunista, ha ez tetszik.
2014. jan. 13. 17:05
 7/17 A kérdező kommentje:
Természetesen fontos a munka dolog, én még fiatal vagyok, lehet keveset tudok a kommunizmusról. Segítsen, ha valaki máshogy látja. Anno úgy tudom mindenkinek volt munkahelye, ha nem volt KMK lett belőle. Ugyanakkor volt munkahely, akár indokolatlanul például 8 portás volt a kórházakban, stb. Elvárható, hogy mindenkinek kell esélyt adni az életre, de úgy, hogy ne élősködjön senki. Itt szerintem már nincs jobb meg baloldaliság, mivel nemzeti érzelmű vagyok(jobb oldal) ugyanakkor mégis szükségét érzem ennek. Van amiben liberális gondolkodású, de alapjában konzervatív vagyok. Szerintem a kategóriák, amikbe sorolják az embereket, az mind baromság. Azt nézem mi az ami használ a magyaroknak, mi nem. Legfontosabb, hogy minél több egészséges lelkületű tehetség legyen. Akinek az a bűne, hogy vidéki szegény családba születik, elszigetelve a világtól, annak pénz híján esélyt sem adunk kulturálódni, munkát keresni, utazni, tanulni, stb. Legrosszabb esetben ha pl. egy cigány nem dolgozik, legalább itthon költ, nekem meg tervem, hogy nálam költsön :)(nem csak élelmiszer van) Kockáztatni sem mer senki, azaz vállalkozni, saját maga munkát, munkahelyet teremteni, mert LÉTBIZONYTALANSÁG van.
2014. jan. 13. 18:23
 8/17 anonim ***** válasza:
"Nekem jól jönne a pénz, mert én tudnám gyarapítani" Te bimbó! Szerinted kinek nem jönne jól havi plusz 50000Ft? Egy kétgyermekes családba plusz 150000Ft Mi a fenéből adnának tízmillió embernek havonta ötvenezreket? Az állam a befolyt adópénzekből gazdálkodik, Ha annyi pénz sem volt eddig, hogy az alapvető állami intézményeket fenntartsák önerőből, ezért kellett IMF hitelt felvenni, most miből tudnának ennyi pluszköltséget fedezni?
2014. jan. 13. 20:07
 9/17 A kérdező kommentje:
Játszunk el a gondolattal, mi lenne, ha ez megtörténne. Mindenki plusz 50-et kapna(még az irigy gazdag is, igaz ennek ellenére irigy maradna, azért mert más nem döglik meg), elmaradozna sok minden. Például részmunkaidőre jelentenek be, de egész nap dolgozok(nyelvtudással, diplomával), de eldönthetem, hogy éhen halok, vagy marad ez, kussolok. Demokrácia csökkenne vagy erősödne? Persze mostani kormány azt szereti, ha mindenkinek rettegnie kell. Utaltam a régi időre, mindenkinek jutott munka(néha indokolatlan) és mindenkinek volt létminimumra pénz. Itt van egy tanulmány, ami szakértők szerint megvalósítható, leellenőrizhetően. Be kell bizonyítani azt is, ha nem működik. Rengeteg pénz úszik el, hitelek visszafizetését meg meg kell tagadni, de ehhez sincs elég drasztikus kormányunk. Én meg ha vitatkozni próbálok, alapból hülye vagyok, érv nélkül.
2014. jan. 13. 20:33
 10/17 anonim ***** válasza:
Medgyessy idején a közalkalmazottaknak felemelték a fizetésüket tíz-húsz ezer forintal, és már arra is hitelt kellett felvenni, ami elindította a lejtön az országot. Pedig az csak a tanárok fizetése volt, néhány ezer emberé. Szerinted 10000000 embernek hogy tudnának csak úgy 50000foribtot adni havonta? Te valami ovis lehetsz csak ha ezt benyaltad. A baloldal megmutatta, hogy hülyének néz minket.
2014. jan. 13. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!