Mi a véleményetek a LÉT munkacsoport ajánlatáról, amit a magyar társadalomnak szánnak?
Olyan mint a segély meg a mézesmadzag nem igazi megoldás. Ha munkahelyet adnának ahol 150000 et keres az anyuka akkor lenne pénz a gyerekre meg magára is. Persze nettó 150000 mindentől mentesen se rezsi se kaja semmi. Elmondom ez ausztriában a fele annak amit egy minimálbéres pl takarító keres. De a fele is elég lenne de azt se adják.
Szimpla parasztvakító mézesmadzag nem igazi megoldás.
Még az is lehet, hogy meg lehetne valami csűréssel-csavarással valósítani és meglenne rá a fedezet. Az anyaginál szerintem sokkal súlyosabb erkölcsi és államelméleti probléma van ezzel.
Felhatalmazta-e valaha bárki is az államot azzal, hogy az emberektől jövedelmet azért vonjon el, hogy azt mindenféle ok nélkül újraossza? Mert szerintem nem.
Természetesen ezt ugyanígy meg lehet kérdezni a mai szociális támogatásoknál is (és a válasz szerintem ott is nem lesz), de azoknál legalább formálisan megvan, hogy rászorultsági alapon járnak, tehát legalább papíron valami oka van annak, hogy az állam a közhatalommal visszaélve vesz ki az emberek zsebéből. Itt viszont nem lenne ilyen ok még formálisan sem, mert itt szó sincs rászorultságról.
Mi van akkor, ha nem akarom, hogy a fizetésem egy részét azért elvonják, hogy odaadják valaki másnak, aki még csak nem is rászoruló? Milyen erkölcsi érv alapján rontana rám a NAV?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!