Komolyan gondolták Orbánék, hogy 1 euróért az ölükbe hullik a Raiffeisen Bank?
Nagyon szemetek voltak vele, mindent megtettek, hogy kiszekírozzák őket, meg a többi bankot is az iszonyatos, visszamenőleges adókkal, de ez azért már a bolsevista államosításokat idézi, hogy 1 euróért akarnak megvenni egy bankot a maga hatalmas eszközállományával és vagyonával együtt. Ha így folytatják, akkor egyszer csak bekínálnak 100 Ft-ot mondjuk a magyarországi Agipért vagy a Tescóért is? Vagy bevezetnek egy iszonyatos ingatlanadót, és akkor 100 ft-ért nekik adom a lakásomat?
Még hivatalosan nem jelentették be, de a hírek szerint -bár elege van a Raiffeisennek, és menne- 1 euróért nem hajlandók. Én már akkor is ledöbbentem ezen a híren, mikor még úgy nézett ki, hogy komoly. Mert ha itt egy olyan roppant vagyont mint a Raiffeisen, 1 euróért eladnak, akkor az már tényleg a vég kezdete.
Varga csak azt felejtette el elmondani, hogy az anyabank az utóbbi években hány ezermilliárddal tőkésítette fel a magyarországi leánybankjait, vagy azt, hogy az utóbbi 2 évben mekkora veszteséggel zártak az itteni bankjaik.
Nem ok nélkül akarnak kivonulni az országból.
Simicska nem jó tanácsot adott a haverjának!
Látom, az értő olvasás neked se az erősséged :)
Nem 1 euróért veszik meg - hanem átvállalják az összes adósságot, bedőlt hiteleket, mindent. Ez bizony tetemes, ha nem irtózatos összeg... Az, hogy azon a brutál összegen felül csak egy jelképes egy euró a vételár, igazából már nem oszt, nem szoroz...
Úgy képzeld el, hogy a lakásodon van 15 milliónyi hitel, ami a végrehajtónál van. Én, ha odalépek eléd, hogy az, amúgy 8 milliót érő lakásodat megveszem 100ft-ért, és intézem a végrehajtót (minden költséggel együtt), akkor én szemét vagyok, vagy te megcsináltad életed üzletét? :)
(Az meg megint egy más téma, hogy akkorát fogunk válhatóan ezen a tranzakción bukni, hogy csak na, de az jelenleg a kérdést nem érinti)
Habár egyet értek az előzővel, azért ez a kérdés elgondolkodtatott:
"Vagy bevezetnek egy iszonyatos ingatlanadót, és akkor 100 ft-ért nekik adom a lakásomat?"
Bizony, szomorú, hogy ebben a rendszerben a jogbiztonság annyira gyenge lábon áll, hogy ez egyáltalán felmerül. És nem lehetetlen.. sőt! Bizony, az állam megtehet sok dolgok, akár a sajátnak hitt vagyonunkkal is (ha mást nem olyan rendelkezésekkel, ami ellehetetleníti a vagyon tartást - mint pl egy extra mértékű ingatlan adó)).
Sorozatban ezt csinálják, rémes, gyakran visszamenőleges adókkal, jogalkotással, vagy csak ezek fenyegetésével nyírnak ki, kényszerítenek térdre amúgy jól működő nagy cégeket. Emlékeztek még a reklámadóra, amit csak a TV2-nek és az RTL-nek kellett volna fizetni, és ha befizetik, értelmetlenné vált volna a tevékenységük? Aztán visszavonták, mert így rá tudták kényszeríteni a TV2-őt az eladásra. Nem csodálkoznék, ha azt is 20 fr-ért adták volna el. És sorozatban ez megy és ment mindenhol a bankoktól a kaszinókon át az energiaszolgáltatókig.
És nem olvastam rosszul semmit, engem nem lehet meggyőzni arról, hogy a Raiffeisen egy semmit sem érő, eladósodott szar, ami per pillanat 1 eurót ér. Ha ez van, akkor az valaminek a következménye, nevezetesen Orbánék rabló politikájának.
Nem egy euró, de a Raiffensen gondolom nemcsak nullszadósan szállna ki a buliból, így a puszta költségátvállalásnál jobb üzletet akar csinálni.
A haveri kézbe leszervezett félállami bank ezermilliárdos nagyságrendű vételárért mindenesetre nem sok jóval kecsegtet. Ugyanazon az úton dübörgünk, mint negyven éve és a vége is ugyanaz lesz, mert a bank, mint jótékonysági intézmény elég drága és az állami nagyobb kereskedelmi bank a szabad versenynek sem teszi kimondottan jót.
Ráfizetünk, ráfizetünk és megint csak ráfizetünk.
Egy cég annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte.
Ha lesz, aki jobb ajánlatot kínál, akkor annak adják el, nem a Széchenyi banknak és az államnak.
Jelenleg Magyarországon a Raiffeisen áll a legrosszabbul és ez nem csak a különadók miatt van, az a többi bankot is ugyan úgy sújtja. Felelőtlenül hiteleztek, az elmúlt évben a vesztesége 50 milliárd forint volt, a kihelyezett hiteleik 27%-a bedőlt. Tehát érthető, ha a tulajdonos inkább megszabadul tőle, akár ingyen is.
A kérdés inkább az, hogy az államnak megéri-e megvenni 1 euróért.
Az is könnyen lehet, hogy a veszteségeket a jövőben az állam, az adófizetők fizetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!