Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Komolyan gondolták Orbánék,...

Komolyan gondolták Orbánék, hogy 1 euróért az ölükbe hullik a Raiffeisen Bank?

Figyelt kérdés

Nagyon szemetek voltak vele, mindent megtettek, hogy kiszekírozzák őket, meg a többi bankot is az iszonyatos, visszamenőleges adókkal, de ez azért már a bolsevista államosításokat idézi, hogy 1 euróért akarnak megvenni egy bankot a maga hatalmas eszközállományával és vagyonával együtt. Ha így folytatják, akkor egyszer csak bekínálnak 100 Ft-ot mondjuk a magyarországi Agipért vagy a Tescóért is? Vagy bevezetnek egy iszonyatos ingatlanadót, és akkor 100 ft-ért nekik adom a lakásomat?

Még hivatalosan nem jelentették be, de a hírek szerint -bár elege van a Raiffeisennek, és menne- 1 euróért nem hajlandók. Én már akkor is ledöbbentem ezen a híren, mikor még úgy nézett ki, hogy komoly. Mert ha itt egy olyan roppant vagyont mint a Raiffeisen, 1 euróért eladnak, akkor az már tényleg a vég kezdete.

[link]

2014. jan. 8. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Varga csak azt felejtette el elmondani, hogy az anyabank az utóbbi években hány ezermilliárddal tőkésítette fel a magyarországi leánybankjait, vagy azt, hogy az utóbbi 2 évben mekkora veszteséggel zártak az itteni bankjaik.

Nem ok nélkül akarnak kivonulni az országból.

Simicska nem jó tanácsot adott a haverjának!

2014. jan. 8. 15:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem lepődtem meg. Nálunk a TVK-nál volt egy egész jó kis strand, de nem ez volt a fő látványosság, hanem a mellette levő nagy korcsolyapálya. Mégis becső dőlt és 50 Ft-ért adták el ismerősnek ( nekik ismerős ). Ugyanez megtörténhet bármivel, akár a bankkal is. ( szerintem )
2014. jan. 8. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Látom, az értő olvasás neked se az erősséged :)

Nem 1 euróért veszik meg - hanem átvállalják az összes adósságot, bedőlt hiteleket, mindent. Ez bizony tetemes, ha nem irtózatos összeg... Az, hogy azon a brutál összegen felül csak egy jelképes egy euró a vételár, igazából már nem oszt, nem szoroz...

Úgy képzeld el, hogy a lakásodon van 15 milliónyi hitel, ami a végrehajtónál van. Én, ha odalépek eléd, hogy az, amúgy 8 milliót érő lakásodat megveszem 100ft-ért, és intézem a végrehajtót (minden költséggel együtt), akkor én szemét vagyok, vagy te megcsináltad életed üzletét? :)

(Az meg megint egy más téma, hogy akkorát fogunk válhatóan ezen a tranzakción bukni, hogy csak na, de az jelenleg a kérdést nem érinti)

2014. jan. 8. 15:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Habár egyet értek az előzővel, azért ez a kérdés elgondolkodtatott:

"Vagy bevezetnek egy iszonyatos ingatlanadót, és akkor 100 ft-ért nekik adom a lakásomat?"

Bizony, szomorú, hogy ebben a rendszerben a jogbiztonság annyira gyenge lábon áll, hogy ez egyáltalán felmerül. És nem lehetetlen.. sőt! Bizony, az állam megtehet sok dolgok, akár a sajátnak hitt vagyonunkkal is (ha mást nem olyan rendelkezésekkel, ami ellehetetleníti a vagyon tartást - mint pl egy extra mértékű ingatlan adó)).

2014. jan. 8. 15:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Sorozatban ezt csinálják, rémes, gyakran visszamenőleges adókkal, jogalkotással, vagy csak ezek fenyegetésével nyírnak ki, kényszerítenek térdre amúgy jól működő nagy cégeket. Emlékeztek még a reklámadóra, amit csak a TV2-nek és az RTL-nek kellett volna fizetni, és ha befizetik, értelmetlenné vált volna a tevékenységük? Aztán visszavonták, mert így rá tudták kényszeríteni a TV2-őt az eladásra. Nem csodálkoznék, ha azt is 20 fr-ért adták volna el. És sorozatban ez megy és ment mindenhol a bankoktól a kaszinókon át az energiaszolgáltatókig.

És nem olvastam rosszul semmit, engem nem lehet meggyőzni arról, hogy a Raiffeisen egy semmit sem érő, eladósodott szar, ami per pillanat 1 eurót ér. Ha ez van, akkor az valaminek a következménye, nevezetesen Orbánék rabló politikájának.

2014. jan. 8. 15:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja, és miután 100 ft-ért eladtam a lakást, az új tulajdonosnak már nem kell ingatlandót fizetni. Mert azt csak addig kell, amíg az enyém a lakás. A Raiffeisen Bankot "megvásároló" Széchényi Banknak sem kellene bankadót fizetni.
2014. jan. 8. 15:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy euró, de a Raiffensen gondolom nemcsak nullszadósan szállna ki a buliból, így a puszta költségátvállalásnál jobb üzletet akar csinálni.

A haveri kézbe leszervezett félállami bank ezermilliárdos nagyságrendű vételárért mindenesetre nem sok jóval kecsegtet. Ugyanazon az úton dübörgünk, mint negyven éve és a vége is ugyanaz lesz, mert a bank, mint jótékonysági intézmény elég drága és az állami nagyobb kereskedelmi bank a szabad versenynek sem teszi kimondottan jót.

Ráfizetünk, ráfizetünk és megint csak ráfizetünk.

2014. jan. 8. 16:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy cég annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte.

Ha lesz, aki jobb ajánlatot kínál, akkor annak adják el, nem a Széchenyi banknak és az államnak.

Jelenleg Magyarországon a Raiffeisen áll a legrosszabbul és ez nem csak a különadók miatt van, az a többi bankot is ugyan úgy sújtja. Felelőtlenül hiteleztek, az elmúlt évben a vesztesége 50 milliárd forint volt, a kihelyezett hiteleik 27%-a bedőlt. Tehát érthető, ha a tulajdonos inkább megszabadul tőle, akár ingyen is.

A kérdés inkább az, hogy az államnak megéri-e megvenni 1 euróért.

Az is könnyen lehet, hogy a veszteségeket a jövőben az állam, az adófizetők fizetik meg.

2014. jan. 8. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt a legfrissebb hír, mégse adják el a Raiffeisen bankot egyelőre.

[link]

2014. jan. 8. 16:55
 10/10 A kérdező kommentje:
A 7-8. nekem meggyőzően hangzik.
2014. jan. 8. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!