Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » "Az orszag jobban teljesit"?...

"Az orszag jobban teljesit"? Minden harmadik fiatal meg kulfoldre keszul koltozni. Erthetetlen a dolog

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 20:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
20%

Ez természetes, hogy elmennek a fiatalok és a középkorúak is. Én nem is értem ezt a siránkozást. Régen meg az volt a baj, hogy nem lehetett szabadon munkát vállalni nyugaton. Ezért léptünk be az EU-ba.

A baj akkor van, ha nem tudnak visszajönni. Ez a kormány, a társadalom, a vállalkozások feladata, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek, legyen hová visszatérni. Ez egy összetett, nemzeti feladat, nem lehet csak az Orbánra, meg a Gyurcsányra mutogatni.

A többség csak ideiglenes kint tartózkodást tervez, de természetesen olyanok is vannak, akik már úgy mennek külföldre, hogy a céljuk az ottani végleges letelepedés és az ottani családalapítás. Ez ezzel jár, ezt is el kell fogadni itthon is és a fogadó országban is.

2013. dec. 24. 00:32
 22/31 anonim ***** válasza:

„Minden harmadik fiatal meg kulfoldre keszul koltozni.”

Hát szerintem az már túl mutatna az „ország jobban teljesít” kategórián, hogy meggondolják magukat. Sok kellene ahhoz.

2013. dec. 24. 03:06
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Rohadt unalmas már ez a téma. Mit kell ezen annyit rágódni? Kimennek a Törökök is például ,vagy a Románok , Lengyelek nagyjából minden volt szoci ország lakói nyugatra. Amíg ilyen bér különbségek vannak nem kell csodálkozni. Nem azért mert ez vagy az van hatalmon.
2013. dec. 24. 11:30
 24/31 anonim ***** válasza:
80%

Maradjanak itthon és várják meg még a nyugati cégek nyugati béreket fizetnek nekik... :)

Vagy menjenek nyugatra és hozzák haza azt a pénzt, amit elvisznek innen.

Ha már ez a rendszer működik és ezt akarta a nép, akkor ne tessék csodálkozni, hogy 1000km -t kell utazni, azért hogy legyen pénz ...

2013. dec. 24. 11:36
 25/31 anonim ***** válasza:

Re

Az lehet hogy hazahozzák a pénzt de nekem nem úgy tűnik mintha abból a pénzből az itthon maradt prolik profitálhatnának , a gazdag az magának gazdagodik úgymond és attól hogy hazahozza a pénzt ,nem adózik itt többet mint a kukás csöves teszkófeltöltő rab.

És nem is teremt munkahelyeket ,nem oszt le a pénzből nem fejleszt mert nincs is annyija hogy elinduljon .

2013. dec. 24. 14:28
 26/31 anonim ***** válasza:
80%
Az én meglátásom, ha valaki kint dolgozik külföldön, az az első szabadnapján elmegy nyaralni a tengerpartra, vagy ha tél van, akkor a hegyekbe, és elkölt 1 millió forint értékben. Ha ennyire el akarják pazarolni a pénzüket, akkor ezt úgy is tehetnék, hogy odaadják a rokonoknak, akiknek alig van valamijük. Ez is a baj, hogy a fiatalok nem tudnak spórolni. Mondjuk én is fiatal vagyok, de ha sok pénzem lenne, biztos nem nyaralnám el, hanem elraknám nehezebb időkre, vagy odaadnám a szüleimnek. Bele is halnék, ha hülyeségre kéne elköltenem. Viszont arra kíváncsi lennék, hogy melyik Magyarországon élő szegény család kap támogatást a külföldön élő meggazdagodott magyar rokonoktól. Valószínű senki.
2013. dec. 24. 16:03
 27/31 A kérdező kommentje:

"melyik Magyarországon élő szegény család kap támogatást a külföldön élő meggazdagodott magyar rokonoktól. Valószínű senki..."

Nem tudom, hogy ezt mibol gondod, az en szemelyes tapasztalatom szerint ez nem igy van.

2013. dec. 24. 16:44
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a több pénzért megy ki azzal az indokkal, hogy itteni fizetésből nem lehet családot alapítani, ami igaz is. De akkor miért van az, hogy Németországban ugyanilyen indokok miatt alig születik gyerek? Mindenki csak egymást hajszolja a versenybe, nagy kocsi, nagy ház, nyaralások. Ennyi lenne hát az élet, a fogyasztás?
2013. dec. 26. 23:10
 29/31 A kérdező kommentje:

Volner: négymillió létminimum alatt élő ember mellett indokolatlan a sikerpropaganda

Magyarország hét földrajzi régiójából négy Európa húsz legszegényebb területei közé tartozik, a Fidesz egyetlen MSZP-s megszorító csomagot sem helyezett hatályon kívül, sőt az áfát a beígért csökkentés ellenére Európa legmagasabb ilyen jellegű adójává tette - hangzott el Volner János Jobbik-alelnök évértékelőjén.

2013. dec. 27. 17:14
 30/31 anonim ***** válasza:
Kérdező minek teszel fel felesleges kérdéseket? Ha egy pártállás nélküli választ se fogadsz el. Mint ahogy itt is többen írták nem csak a Magyarok mennek nyugatra hanem szinte egész kelet Európa .És ez még fokozódik 1.-étől Romániával Bulgáriával.Rettegnek is az Angolok. Mért nem teszed fel inkább azt a kérdést hogy:Nem alakítunk egy Orbán gyűlölő klubot? Ennek több értelme lenne. Ha mindenáron le akarod járatni a kormányt inkább tegyél föl kérdést a trafikokról. Annak legalább van alapja.
2013. dec. 27. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!