"Az orszag jobban teljesit"? Minden harmadik fiatal meg kulfoldre keszul koltozni. Erthetetlen a dolog
Ez természetes, hogy elmennek a fiatalok és a középkorúak is. Én nem is értem ezt a siránkozást. Régen meg az volt a baj, hogy nem lehetett szabadon munkát vállalni nyugaton. Ezért léptünk be az EU-ba.
A baj akkor van, ha nem tudnak visszajönni. Ez a kormány, a társadalom, a vállalkozások feladata, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek, legyen hová visszatérni. Ez egy összetett, nemzeti feladat, nem lehet csak az Orbánra, meg a Gyurcsányra mutogatni.
A többség csak ideiglenes kint tartózkodást tervez, de természetesen olyanok is vannak, akik már úgy mennek külföldre, hogy a céljuk az ottani végleges letelepedés és az ottani családalapítás. Ez ezzel jár, ezt is el kell fogadni itthon is és a fogadó országban is.
„Minden harmadik fiatal meg kulfoldre keszul koltozni.”
Hát szerintem az már túl mutatna az „ország jobban teljesít” kategórián, hogy meggondolják magukat. Sok kellene ahhoz.
Maradjanak itthon és várják meg még a nyugati cégek nyugati béreket fizetnek nekik... :)
Vagy menjenek nyugatra és hozzák haza azt a pénzt, amit elvisznek innen.
Ha már ez a rendszer működik és ezt akarta a nép, akkor ne tessék csodálkozni, hogy 1000km -t kell utazni, azért hogy legyen pénz ...
Re
Az lehet hogy hazahozzák a pénzt de nekem nem úgy tűnik mintha abból a pénzből az itthon maradt prolik profitálhatnának , a gazdag az magának gazdagodik úgymond és attól hogy hazahozza a pénzt ,nem adózik itt többet mint a kukás csöves teszkófeltöltő rab.
És nem is teremt munkahelyeket ,nem oszt le a pénzből nem fejleszt mert nincs is annyija hogy elinduljon .
"melyik Magyarországon élő szegény család kap támogatást a külföldön élő meggazdagodott magyar rokonoktól. Valószínű senki..."
Nem tudom, hogy ezt mibol gondod, az en szemelyes tapasztalatom szerint ez nem igy van.
Volner: négymillió létminimum alatt élő ember mellett indokolatlan a sikerpropaganda
Magyarország hét földrajzi régiójából négy Európa húsz legszegényebb területei közé tartozik, a Fidesz egyetlen MSZP-s megszorító csomagot sem helyezett hatályon kívül, sőt az áfát a beígért csökkentés ellenére Európa legmagasabb ilyen jellegű adójává tette - hangzott el Volner János Jobbik-alelnök évértékelőjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!