Mikor ismeri el a világ, hogy a sztálini Szovjetunió semmivel sem volt jobb, mint a náci Németország?
Nah ezért kellett volna figyelni történelem órán.
A 2. kérdésed még nagyobb marhaság.
Nekem a tippem, hogy soha.
Ráadásul nem hogy semmivel sem volt rosszabb, hanem inkább jobbnak mondanám. De akkora a fejetlenség ezzel kapcsolatban, hogy az igazság soha nem fog kiderülni sajnos.
# 2:
Ismerős az a mondás, hogy a történelmet a győztesek írják?
Milyen semmivel sem volt jobb? 100-szor rosszabb volt a SZU, mint a náci Németország.
Megnézed a számokat, a SZU 3-4-szer annyi embert ölt meg, mint a nácik. Bár tudom elég morbid, de Hitler legalább nem a saját fajtáját irtotta, nem úgy mint Sztálin.
Akkor most boruljak le, mert kevesebb embert öltek meg, mint a ruszkik?
Meg kellene nyitni a börtönöket, mert tele van rendes emberekkel, akik csak 1, legfeljebb néhány embert öltek meg...
"Mikor revideálják a második világháború történetét végre?"
Csak aztán ki ne derüljön, hogy a németek nyerték meg...
III.Birodalom vs. SZU = két dudás egy csárdában.
Mindenképp összerúgták volna a port, az hogy ki kezdte innentől kezdve irreleváns.
Azt hogy melyik volt nagyobb gazember (Hitler vs. Szálin) az alapján eldönteni, hogy melyik hány ember haláláért felelős, ebben a nagyságrendben nonszensz.
Szerintem ez ma már nem tabu. Tudja mindenki.
Annyi eltérés van a vélemények között, hogy nem mindenki veszi egy kalap alá a sztálini terrort a későbbi, sokkal "puhább" időszakokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!