A börtönökben miért van konditerem?
"Értelemszerűen a foci és a kondi a két legnépszerűbb sportág, mert a fogvatartottak jelentős része olyan néprétegekből kerül ki, ahol ezek a legelterjedtebb testmozgások."
Kit érdekel, hogy náluk mi az elterjedt? Siralmas az egész...
Nem fogok írni, meg nem akarok itt vitába belemenni, csak kíváncsi voltam a liberális magyarázatra, miért kell őket jól tartani.
Szerintem ebben semmi liberális nincs, csupán logikus. A kondizó rabbal a fogvatartás alatt nincs semmi gond (foci és csapatsportok pl. ha jól tudom, több börtönben is tiltva vannak a gyakori verekedések miatt), ráadásul ha visszakerül a társadalomba, remekül alkalmas lesz nehéz-fizikai munkák elvégzésére (ergo lehet munkája, ha hajlandó dolgozni). Illetve ki tud tűzni maga elő egy értelmes célt is, meg el is fárad, nem teng benne a levezetni való energia.
Persze ahogy voltak ötletek, törethetnénk velük követ is, csak az egyrészt a rabok körében nem lenne túl népszerű (fúrnák az ötletet meg az emberi jogvédő szervezetek is), másrészt így 2013-ban elég gazdaságtalan már emberi erőt használni e célra, hisz géppel sokkal olcsóbb. De ha jól tudom majdnem minden magyar fegyintézetben és börtönben van lehetőség munkára és rengeteg rab (50%+) él is a lehetőséggel.
Annak pedig valahol kicsit örülök, ha nem írsz, mert jobb, ha midenki a saját kaptafájánál marad. A takarítónő takarítson, a kéményseprő seperjen kéményt, a büntetésvégrehajtással meg foglalkozzon akinek az a kenyere. Persze nem baj, ha civil-létedre érdekele a dolog, csak nem ártana előbb tájékozódni egy-két alapvető ténnyel (pl. hogy hol és miért tartunk rabokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!