Kik, mik az Anonymusok?
Azok az álarcos emberek.
Régen úgy emlékeztem hogy valamilyen hacker csoport volt, de láttam olyan videót is, mintha tüntetni indultak volna, de megálltak egy hajléktalan mellett és mindannyian pénzt adtak neki és megölelgették.
Valaki tisztázná? Mert elvesztettem a fonalat.
Mik a céljaik stb.
Anonymus az azt jelenti, hogy névtelen. Pl. ha egy festménynek vagy költeménynek nem ismerjük a szerzőjét, akkor mondják, hogy anonymus írta...
Volt egy hackercsoport aki fontos szerveknek az oldalait törte fel, és a világ vezetői kicsit be is voltak rezelve akkoriban... Utóbbi időben azonban nem is hallottam felőlük...
nem csak voltak. 4chan nevű képposztoló oldalról indul általában az akciójuk, spontán szerveződnek, olyan emberek, akik az internet szabadságáért hackerkednek. Utálják az NSA-t, aki lehallgat mindenkit, utálják az USA-t, meg mindenféle olyan tevékenységet, ami korlátozni akarja az interneten folyó szabad információáramlást. Szerintük az ideális társadalom kb olyan, hogy nincsenek kopirájt törvények, jogvédettség, hanem bármit letölthetsz legálisan.
Valamilyen szinten anarchisták is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!