Egyik rokonom (elhunyt84-ben külföldön), idén volt a hagyatéki és tudtommal a szülői házából is örökölt ahogy anno a testvérei is. Ő nem adta vagy ajándékozta senkinek, ez biztos!(2015-ben. elárverezték.) Mi történhetett hogyan szerezte meg valaki?
Kérdezz olyasvalakit, aki ott volt a hagyatékin.
Három tippem van.
a) Aki elindította a folyamatot nem nevezte meg, mint leszármazottat
b) Ami szerinted biztos, mégsem annyira az.
c) Esetleg egy a szülei által írt végrendelet miatt nem is volt örökös.
Nem volt végrendelet.
A szóban forgó lakóház udvar nagyapám és 5 testvére szülői háza. 1/6 rész az említett elhunyt része.1956 - ba emigrált az Egyesült Királyságba és onnét soha nem intézkedett, ezt onnét tudom mert a többi nevén lévő ingatlan megvan.
Anno ehhez az ingatlanhoz épült nagyapám egyik testvére és a nővére meg a már meglévő szülői lakrészben lakott.
Nekik (az oda épülőnek lett volna érdeke megszerezni, a nővér gyermektelen volt mint az említett angliai rokon.)
Az világos hogy szerződés kell az átiratáshoz de hogy ha ő nem adta oda (azt se tudták hol van, levélbe se kommunikáltak semelyik testvérrel, ez biztos). Hagyatéki akkor még nem volt.Csak eltűnt...
Ha gyermektelen, akkor elsősorban a testvérek (elhunyt testvérek leszármazottai), majd a szülők örökölnek. Ha senki sincs, vagy nem fogadják el, akkor az állam.
Az elárverezés előtt kinek a tulajdonában volt?
Az oda épülő testvér egyszem fiáén, tőle árverezték el.A tulajdoni lapot soha nem láttam csak idén kérdeztem a földhivatalba hogy kié. Az új vevőé. Egyébként egy pici rész járt volna ebből is.
Valószínűleg ez a régmúltba tűnt el. Most ugye kikérhetném a tullapot de minek ha úgy is elbirtokolták. Az egyszem fiúrokon meg a néhai szülei meg halottak... Csak kíváncsi vagyok... Hogy csinálhatták? Mert biztos hogy valaki."ügyködött". Arról nem tudok hogy lett volna ismerősük a hivatalba meg miért érte volna meg az irodistáknak...
Vagy inkább hamis szerződés lehetett, nem fér a fejembe...
#4 virágzó ingatlanmaffia idején nen túl bonyolult elképzelni.
De egyébként kérdezz utána, mert az elhunyt rokon (utolsó tulaj) után potenciális örökös lennél te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!