Mit tennétek, ha politikusok lennétek? Milyen szabályokat, rendeleteket, változásokat tennétek?
Erről kell fogalmazást írnom, vannak ötleteim, de kíváncsi vagyok másokéra is.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Persze feltéve ha minden lehetőségem meglenne, és nem lenne semmi akadálya...
-Elszámoltatás! (Vagyonelkobzás + börtön).
-Szibériában venni egy km2 földet, és kitoloncolni oda azokat (főleg cigányokat), akik nem képesek beilleszkedni. Ezt körbevenném egy nagy betonfallal...
-Szociális rendszert átrendezni úgy, hogy a fiazaloknak, meg adófizető családosoknak kedvezzen, segélyeket pedig nem osztogatnék. Pl. megszüntetném, hogy a nyugdíjasok teljesen ingyen utazhassanak, viszont a családosok adókedvezményeket kapnának.
-Börtönökben bevezetném a kényszermunkát. Nem hogy önfenntartóak legyenek, hanem még termeljenek is pluszban!
-Rendőrséget hatékony, ütőképes szervvé tenni. Ott legyenek a tett helyszínén ha hívják, legyen joga kemény kézzel bánni a bűnözőkkel, és ne a bűnöző jogai legyenek a legfontosabbak.
-Magánterületen legális fegyvertartás/ és -használat.
-Csak az szavazzon, aki adózik!
-Ha van pénz, minden város történelmi épületeit restaurálni.
-Munkahelyek létrehozása nagy beruházások által
-Foci helyett a sikersportokat meg a kultúrát pénzelni...
-Kiállni olyan ügyek mellett, mint a székelyek autonómiája!
Azt hiszem én is körülbelül ilyesmikre gondoltam. Köszönöm, sokat segítettél, mert te vázlatszerűen írtad, ami segít a fogalmazásnál. Speciel nem ugrik be, hogy mi az autonómia, de már hallottam... ezt még leírnád?
köszi még1szer
Hát ez nem ilyen egyszerű ám, az ötleteidet el kell fogadtatni az országgyűléssel.
Én p.l.:
- bevezetném a kultúr cenzust: csak azok szavazhatnak, akik rendelkezenk bizonyos szintű tudással, pl.: érettségi bizonyítvány
- bevezetném az egyenlőséget az emberek között, IGAZI EGYENLŐSÉGET, nem azt ami most van, hogy a kisebbségnek olyan jogaik vannak, hogy lassacskán kis nemest játszhatnak
- megpróbálnék kibékülni a szlovákokkal, aztán tetőaláhozni valami kereskedelmi megállapodást, vagy ilyesmit
- pénzt fektetni az űriparba, mert ebben van a jövő
Nagy hirtelen ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!