HA behozzák a felsőoktatási új rendeleteket akkor aki jelentkezett lehet nem tud továbbtanulni?
Engem tulajdonképpen az érdekelne ,hogy ha én jelentkeztem X-egyetemre de ezek megszűnnek vagy megvonják a támogatást és a költségtérítéses szakok ára felemelkedik....
.... akkor létezik ,hogy ha szeptembertől ezt bevezetik és nem tudom finanszírozni már azt az összeget vagy megszűnik az az egyetem ahova jelentkeztem nem tudok továbbtanulni???
Vagyis 1 évet halasztok......?!
Az egyetemek, főiskolák úgy szűnnek meg, ahogy most te pl. fél lábon állsz. Ez még koránt sem igaz, hogy így lesz. TERVEZET az egész, amit el kell fogadtatni és mire törvénybe hozzák, el telik legalább 1 év.
Nos, ha téged idén felvesznek egyetemre, akkor rád -elméletileg- nem vonatkozik a magasabb költségtérítés fizetése. Tehát visszamenőleg nem fognak senkit se abba a 'csoportba' sorolni.
Az, hogy az iskolákat bezárnak, az azzal jár, hogy pl. az BKF-et berakják az ELTE kirendeltségeként. Ez régebben is így volt, csak nem tűnt fel, mert nem volt törvénybe iktatva ilyesfajta intézkedés.
Hozzánk is tavaly odacsatoltak egy főiskolát, és mégsem lett több a költségtérítéses képzésem ára és a sulim se szűnt meg.
Ha meg 1 évet halasztasz, akkor sem lesz semmi..
Ez az egész arra megy ki, hogy senki ne tudjon tovább tanulni, menjenek az emberek egyből dolgozni, mert kell a politikusoknak a pénz házfelújításhoz, 2-3 hónapos nyaraláshoz, etc...
Értem akk. jó megnyugodtam!
Köszi a választ!
köszi mindenkinek!
Akk ezek szerint majd kiderül de még nem kell aggódni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!