Felvételi felsőoktatási intézményekbe? 11-es vagyok és ZMNE-re szeretnék menni továbbtanulni. Úgy kalkulálok, hogy ha pl. katonai vezetői szakot választanám (ahová 2010-ben 399 pont volt a ponthatár)
Akkor nagy hangsúlyt kell fektetnem a pluszpont szerzésekre
3 fajta módon szeretnék plusz pontot szerezni. emeltszintű történelem érettségivel , maradok az iskolában érettségi után 1 éves technikusi képzésre, nyelvvizsga. Kérdéseim: összesen ezekből hány pont szerezhető ,illettve ha megcsinálom az emelt szintű nyelv érettségit , akkor úgy tom h ha eléri a 60%-ot akkor megvan a középfokú nyelvvizsga. Nos.. akkor ezért is jár a pluszpont vagy csak az egy fizetős nyelviskolában szerzett nyelvvizsgáért?
Én úgy emlékszem,hogy ezekkel mind semmit nem fogsz érni,mert ahhoz,hogy oda felvételt nyerj el kell végezned egy rendőrtiszti főiskolát.
Ezek után ,ha a pontjaid elég soknak bizonyulnak és megfelelsz az alkalmasságin,akkor felvesznek.
max. 80 pluszpontod lehet összesen, különböző jogcímeken
emelt érettségi: +40
középfokú nyelvvizsga: +28
felsőfokú nyelvvizsga: +40
1 éves felsőfokú szakképzésért nem jár pluszpont, csak 2 évesért
a 60%-os emelt szintű angol érettségivel megszerzett nyelvvizsgát mindenhol tökéletesen elfogadják
de ezek csak az ideiek, ez jövőre változhat
remélem tudtam segíteni :)
jelenleg technikusi kepésítéséért 24; közép nyelvvizsgáért 28, emeltért 40; emelt érettségiért 40 plusszpont jár, de összesen maximum 80.
Nyelvvizsgáért akkor is jár a pont, ha érettségivel van meg. [ de akkora nyelves emelt érettségiért nem jár a pluszpont, de ez rád a leírtak alapján nem vonatkozik, csak leírtam]
Több részletet a plusz pontokkal kapcsolatban itt találsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!