Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lenne a véleményetek ha...

Mi lenne a véleményetek ha adj Isten bevezetnék ezt a törvényt (bőv. Lent)?

Figyelt kérdés

Aki pszichiátriai beteg, és elvesziti a szüleit, annak automatikusan egy elmegyógyintézet zárt osztályéra kéne menjen élete végéig. Miért? Mert aki beteg, az úgyse tud boldogulni szülök nélkül, és csak más emberek terhére lenne ha nem kerülne diliházba.

Így vagyok én az unokanővéremmel is. Elmebeteg de nincs papírja róla, meghaltak a szülei, és most nem tud boldogulni. Anyu kell még kenyeret is adjon neki, meg minden egyebet hogy segitse.

De én ha anyuék meghaltak, kerül amibe kerül, meg fogok próbálni megszabadulni tőle. De most mondjátok meg, nem volna jó az államnak is, ha a szülő nélkül maradt pszichés betegek a zárt osztályon végeznék, és nem köztünk járkálnának, hogy a terhünkre legyenek?

2013. okt. 18. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mire gondolsz "pszichiátriai beteg" alatt? Engem pszichiáter kezel és gyógyszert kell szednem depresszió, szorongás és pánikbetegség miatt, de ha szedem a gyógyszert akkor tudom ellátni magam meg dolgozni, ha viszont nem akkor egész nap szorongva otthon ülnék, engem is bezárnál örökre?
2013. okt. 18. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez nem kell törvény. A városunkban, és szerintem máshol is, működik Pszichiátriai Otthon. Ahol az ilyen betegeket kezelik és ott laknak.

Érdeklődjetek a kezelőorvosánál a lehetőségekről.

2013. okt. 18. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Elmebeteg de nincs papírja róla? Ez azt jelenti, hogy nem elmebeteg csak szerinted, vagy hogy 20+ éves kora ellenére (gondolom, ha már önellátónak kéne lennie) még soha senki nem vitte el pszichiáterhez, vagy hogy beteg, csak a szüleid nem akarják diliházba vinni?

És egyébként is mi az, hogy aki beteg az amúgy se tud boldogulni? És ki kényszerít titeket hogy gondoskodjatok róla?

Szóval nem örülnék neki, ha a te homályos személyes és családi problémáid ellen törvényt hoznának. A törvények nem erre vannak.

2013. okt. 18. 21:51
 4/9 Shai-Hulud ***** válasza:
61%

"Elmebeteg de nincs papírja róla"

Akkor NEM elmebeteg.

Még akkor sem, ha TE ezt mondod róla.

Rólad is mondhatja bárki, akkor te is az vagy?

Valaki akkor elmebeteg, ha ezt hivatalos elmeorvosi szakvélemény mondja ki róla.

Ezen belül is megkülönböztetik az ártalmatlan, és az ön- és közveszélyes betegeket.

Az utóbbiakat zárt intézetben, folyamatos felügyelet alá helyezik.

A nem veszélyes betegekről a saját hozzátartozóik KÖTELESEK gondoskodni (ami persze lehet saját költségen történő intézeti elhelyezés is).

Te sem fogod megúszni, a szüleid halála után, mint legközelebbi hozzátartozónak, a TE KÖTELESSÉGED lesz az unokatestvéredről való gondoskodás.

2013. okt. 18. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Jó, szerinted hány éves szerencsétlen gyerek? Még futna a problémák elől.

Sajnos rossz hírem van, Kérdező: az életben megoldani kell a problémákat. Ami itt hosszú évek gondozását jelenti, nem az életből való kisöprést. Bárkinek az életében lehetnek olyan betegek, akiről gondoskodni kell egy életen át. (a miénkben is van) És nagyon nem könnyű. Viszont megszokható. Meg fog edzeni az élet.

2013. okt. 19. 00:20
 6/9 A kérdező kommentje:

Úgy van ahogy írom. Az unokanövérem vagyis az apám növérének a lánya hülye, de nincs papírja róla, mert az anyja nem vitte el orvoshoz, mivel nem akarta hogy hivatalosan elismerve legyen a lánya betegsége.

A lány betegsége abból áll hogy makacs és hisztis volt kisgyerekként, később nem tudott tanulni, ezért a speciális iskolába került hatodikos korától. Nem úgy gondolkozik mint a többi ember, nem szereti az embereket, nem tud beilleszkedni közéjük, nem tud uralkodni az indulatain (Veszekedtek apámmal sokszor, és a villával majdnem leszúrta apámat, vagy kővel dobálta, mivel apu húzogatta fel mindig), nem tudja egészen ellátni magát. Egyszerűbb ételeket tud csak megcsinálni, és nagyon könnyen fírolható, bárminek aláír anélkül hogy megnézné.

Pedig 38 éves.

Most van egy nő aki el akarja venni tőle a vagyonát, és É. (ez az unokanővérem neve)nem lát át rajta, hanem megyen hozzá, de hozzánk is.

Idén márciusban halt meg az anyja, az apja 22 évvel ezelőtt.

Én úgy megvetem amiért ilyen sorsra jutott. Képzeljétek, nem dolgozik sehol se, a kertet se műveli, így nincs jövedelme, emiatt az áramot is lekapcsolták tőle.

Szokott jönni hozzánk és kér ennivalót. Hogyan van méltósága arra hogy kérjen egy darab kenyeret vagy bármit. Nekem nem volna méltóságom hozzá, az biztos.

Leírtam az É. problémáit. Ezek után is azt gondoljátok hogy nem egy diliházban lenne a helye, élete végéig?!

A szüleim sajnálják oda betenni, én meg nem tehetem, mert engemet, bevallom, már egy kicsit ismernek ott, talán nem egészen kicsit.

Tuti hogy nem tudnám É-al kibírni (egymás mellett lakunk) miután a szüleim meghaltak.

Miután szüleim meghaltak, fogok egy olyan valakit, akit nem ismernek a diliházban és beszámitható, megvesztegetem őt valahogy, és ő hátha beteszi az elmegyógyintézetbe É-t.

2013. okt. 19. 11:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet ezzel. Az unokanővéredet meg el kéne vinni orvoshoz, ő jobban tudja, hogy ki elmebeteg és ki nem, mint te.
2013. okt. 19. 15:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Be kell jelentened a gyámhatóságon hogy milyen állapotban van, és intézkedjenek!

Az ő kötelességük megtenni a szükséges intézkedést!

2016. febr. 12. 22:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak nemhogy neked is ilyen gyereked legyen,mert akkor nem lesz neki valami jó.
2016. febr. 12. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!