Teszteljék a jövőben a gyógyszereket, illatszereket stb. rabokon?
A Facebook-on terjed, egy szerintem elég jó ötlet, amely azt javasolja hogy az állatkísérletek helyett rabokon kellene tesztelni mindent.
Annyiból jogos a dolog hogy szerencsétlen állatok, még ha patkányról vagy nyúlról van is szó, teljesen ártatlanok, semmiképpen nem érdemelték ki hogy "akaratuk" ellenére az emberiség ÖNÖS céljai érdekében így kihasználja az életüket és egészségüket.
Ellenben azokkal akiket már elítéltek tehát van a rovásukon elég amit akár így is törleszthetnének a társadalom felé (tehát akár még 1-2 év elengedését is kilátásba lehet helyezni ezért cserébe).
(Most tekintsünk el kicsit azoktól a nemzetközi jogoktól amikbe ez ütközne.)
Mi a véleményetek róla?
A fénykép ami terjed trágárabban fogalmaz mint én.
Nem a helyesírási hiba a legnagyobb probléma a javaslatoddal, hanem hogy olyasmiről írsz, amit legfeljebb filmekben láttál.
Az ilyen betegek száma elenyésző, tipikusan erős gyógyszereket kapnak alapból. Tökéletesen alkalmatlanok ilyen kísérletekhez. Hogy ezzel a javaslatoddal kiírtad magad a "rendes ember" jelzővel leírható halmazból, az már csak hab a tortán.
egyet értek ...
nem gondolsz bele, hogy egy pszichiátriai beteg anélkül is szerencsétlen ???!!!
nem érti, mi van vele, hol van, mert az agya nem működik jól.
Ezek kínjait növelni ???!!!! FPÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ
Hü de a pártjukon vagytok, a pszichiátriai betegeknek! Na jó, akkor lejjebb adok: Azon pszichiátriai betegekkel kellene kisérletezni, akiknek Nincsenek se Szülei se Testvére, vagy nem törödnek vele és életük végéig bennt vannak az őrültekházában, vagy legalábbis ott lenne a helye, mindegyiknek.
Mit szolnátok hozzá?
"Hü de a pártjukon vagytok, a pszichiátriai betegeknek!"
A börtönviseltekkel ellentétben róluk azért többnyire elmondható, hogy nem ártottak senkinek.
Sem a kérdező javaslatát, sem a tiédet nem támogatom, de a kérdezőében legalább látom a rációt. Ennyi.
egyre sátánibb ötletek jönnek...
kívánom neked is, hogy ne legyenek rokonaid, és értsd már meg a gonoszságodat ...
Azoknak igaza van akik azt írták hogy kényszerből úgysem működnének együtt a rabok. De ha nem csak átfutnátok amit írtam a kérdésem alatt hanem értelmeznétek is...akkor rájönnétek hogy én SEM írtam kényszert.
Idézem magam:
"akár így is törleszthetnének a társadalom felé (tehát akár még 1-2 év elengedését is kilátásba lehet helyezni ezért cserébe)."
Ráadásul nem csak gyógyszerekről volt szó, hanem kozmetikai szerekről, illatszerekről is. Így talán még a kozmetikai cégek is fizetnének valamennyit a börtönöknek, így nem a mi pénzünkből élnének a rabok, akik pedig önkéntesek ebben kismértékű enyhítésre is számíthatnak.
Kötve hiszem hogy az ilyen szerektől meghalna bármelyikük is. Maximum egy kis bőrpír vagy allergia, viszketés és hasonlók jelentkezhetnek, ami gyógyítható és ennek a költségeit is a kísérletet végző állná nem a börtön.
Aztán mindenki eldöntheti hogy pár évért cserébe bevállalja-e.
Azokkal meg abszolút NEM értek egyet akik fölvetették hogy ezt rákényszerítenék a "pszichiátriai" esetekre.
Ennek semmi értelme nem lenne. Kifejezetten kegyetlenség.
Volt aki fölvetette hogy akkor a megenni szándékozott állatokat is meg kellene menteni, nem csak a kísérletiekre gondolni.
Szerintem meg a kettő NEM összehasonlítható.
Ha enni akarunk akkor a lehető leggyorsabban és fájdalommentesebben végzünk az állattal.
(Erre törvény is van, és elvileg "csak szakember" (mészáros) végezhet ki állatot!)
Szóval nem csepegtetünk a szemébe csípős folyadékot és hagyjuk úgy pár órára csak hogy lássuk mi a hatása. Nem kenünk rá olyasmit amitől viszket neki, de kikötözzük hogy ne vakarja...stb és mindezt pusztán azért hogy valahol egy ráncos nyanya aki tele van lével egy kicsit fiatalabbnak nézzen ki. Na ettől hánynom kell! Megértitek ezt? Ez önző és aljas cél! Nem szentesítheti az "eszközt" vagyis jelen esetben az állatot.
6-os hozzászólására:
"A gyógyszerkísérleteknek nem csak etikai szempontból fontos eleme a jól informált és önkéntes kísérleti alany, hanem gyakorlati szempontból is.
Egy olyan alanytól, akibe belekényszerítik a szert, hogyan lehet elvárni, hogy együttműködjön, hogy mindenről beszámoljon.
Arról nem is szólva, hogy a gyógyszerek érdemi tesztelése betegeken történik, akik azzal a betegséggel rendelkeznek, amit a szer kezel. "
Ez szentigaz. De a rabok közt is lehetnek betegek akik inkább vállalják a kockázatot. Pl AIDS-esek, hátha meggyógyulnak.
Esetleg rab önkénteseket lehet toborozni a büntetés enyhítéséért cserébe is!
Nem tudom hallottátok-e de Kínában eléggé túltolták ezt a dolgot!
A halálraítélteket szétszedik és a szerveiket felhasználják.
Bevallom erre már én is gondoltam. Ahol van kivégzés ott igen nagy pazarlás lenne "eltemetni" ezt az értéket, ha közben egy sorozatgyilkossal 6-8-10 ártatlant meg lehetne menteni. Legalább "részben" jóvátennénk amit csinált.
Kínában viszont ezzel is gond van!
Mert nem azokon segítenek akinek szüksége van rá, hanem a "pártkatonákon" illetve akinek pénze van rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!