Mennyire egyeztethető össze az alaptörvénnyel, általános jogelvekkel, hogy egy szolgáltató vállalat ellenőrzés címén túszul ejtheti az utasait?
Jogszerű a BKV új gyakorlata, hogy két megálló között megállítják a buszt, s nem is megy tovább, amíg végig ellenőriznek mindenkit?
Nem a bliccelőket védem, de szerintem ez nem jogszerű, s nem is gyakorlat, csak legfeljebb valamilyen periferiális diktatúrában.
Nagyon jó ötlet! Nekem tetszik.
Ha mindenkinek van jegye vagy bérlete, pár perc alatt végigérnek. Ha pedig valakit megbüntetnek, azt nagyon szívesen megvárom, csinálják csak.
Ne offolj! Nem ezt kérdeztem. 56 évem alatt egyszer büntettek meg, annak is 30 éve. Nem vitatkoztam. Elfelejtettem. Szabadságon voltam. Ott volt a tokban egy évre vissza minden bérletem, s egy csomó jegy. Tehát ilyen formában nem vagyok érintett.
De hogy azért késsek el, mert ezek megállították a buszt, hát nem.
És ne gyere azzal, hogy időben kell elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!