Internet szolgáltató kinek adhat ki adatot?
Figyelt kérdés
Tehát van egy pasi aki évek óta kémprogrammal megfigyel ,hogy aztán a magánéletemet kitudja dumálni:),tehát mivel nem tudtam írásban bizonyítani a dolgot ,csapdát állítottam neki többször is mire belesétált egyszer.Becsületsértésért akart feljelenteni ,mert olyan megjegyzést tettem róla nyilvánosan ami szerinte becsület sértő(de igaz). Hajnali fél egykor raktam ki a bejegyzést ö egy órakkor megfenyegetett a bírósággal.Internet szolgáltatóra hivatkozva, onnan szerezte az infót ,hogy ki áll a fiktív felhasználó mögött :).lehetséges ez legálisan vagy nem ?2013. aug. 28. 22:10
1/10 anonim válasza:
Egyszerű személynek nem ad(hat)nak ki információt az internetszolgáltatók.
Rendőrség pl. kérheti adatok kiadását, stb.
2/10 anonim válasza:
Ha feljelent akkor lehetséges mivel a rendőr bírói végzéssel kikérheti az adatokat bárhonnan!
3/10 anonim válasza:
A szolgáltató csak hatóságnak ad ki engedélyt. A "közösségi oldal" szintén, sőt nem is minden esetben teljesítik a kérést (lásd a napokban megjelent hírek, hogy pl a magyar hatóságok talán 39 esetben kértek adatokat a facebook-tól, de csak 8-10 esetben kaptak).
4/10 Shai-Hulud válasza:
A szolgáltató harmadik személynek nem adhat ki semmilyen személyes adatot, kivéve ha erre bírósági határozat kötelezi.
Az "úriember" a szolgáltatótól nem szerezhette be hivatalosan az adataidat, mert ezt a szolgáltató nem kockáztatná. Maximum ismert valakit ott, aki szabálytalanul kiadta neki az adataidat.
5/10 A kérdező kommentje:
A másodiknak :csak fenyegetett ,de nem tette meg hanem követelte ,hogy kérjek tőle elnézést amit én elintéztem vele,de akkor is van arra bizonyítékom ,hogy megfigyel
2013. aug. 28. 22:28
6/10 anonim válasza:
Ha csak fenyegetett akkor törvényesen nem kaphat adatokat csak bírói végzéssel!
7/10 anonim válasza:
Jó hülye vagy..., ha tudsz róla, hogy évek óta megfigyel, akkor szedj már le egy kémprogram eltávolítót! Tucatnyi ingyenes alkalmazás található.
8/10 A kérdező kommentje:
Mert gondolod én ezzel ,nem próbálkoztam? Eset,malware , meg egy csomó kis program ,de ennyik sem használt profi nem tudom ,hogy mivel csinálja.Volt hogy szerelőhöz vittem és ő nézte át :9
2013. aug. 30. 02:55
9/10 sni válasza:
Ha a gépeden a privát dolgaidat is megfigyeli, email, közösségi profil, stb, és erre van bizonyítékod, Levéltitok megsértése miatt feljelentést kell tenni! A többinek, mert biztos valamit még rá lehet nyomni, utánakérdezek, és írom!
10/10 anonim válasza:
Netezz routerről, akkor nem tud olyan könnyen hackelni, telepíts linuxot [link] , ott nem futhatnak kémprogramok és változtasd meg minden jelszavadat, lehetőleg olyankor amikor ő nem lehet netközelben, mindenhez más más kódot használj és állítsd be a gmailt(ha azt használsz) hogy értesítsen ha más számítógépről lépnek be, lehet hogy facebooknál is van hasonló, de abban nem vagyok biztos. Tudom hogy nem a kérdésre válaszoltam, de azt hiszem ez hasznosabb lehet mint elismételni azt amit az előttem hozászólók megtettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!