Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok miért tartják...

A magyarok miért tartják Erdély Romániához csatolását akkora igazságtalanságnak?

Figyelt kérdés

Erdélyben ugyanis az 1910-es hivatalos magyar népszámlálás adatai szerint is abszolút többségben voltak a románok. Az összefüggő román etnikai terület bizony egészen az Alföld pereméig nyúlt be már akkor is.

Az akkor még színmagyar Arad-Nagyvárad-Szatmárnémeti határsáv Romániához csatolása valóban kirívó igazságtalanság és az etnikai elv teljes felrúgása, összességében Erdélyé azonban nem.

Nem provokációnak szántam a kérdést, de ha megpróbálnánk az akkori francia, brit, amerikai béketeremtők fejével is némileg gondolkozni, kiderülne, hogy nem is tehettek nagyon mást, mint, hogy Erdélyt Romániának ítéljék. Az ottani magyarság ugyanis kisebbségként,a románok közé keveredve él,a Székelyföld pedig messze bent van az etnikai román területek közepén.

Vélemények?

2013. szept. 8. 13:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

"Szerintem nem csak etnikai alapókat kel nézni."

Ezt mondták a románok is, amikor lenyúlták Nagyváradot, Szatmárnémetit :) Vagy a csehek a Csallóközt :)

2013. szept. 8. 19:40
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom én leszarom.
2013. okt. 9. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!