Orosz megszállás pozitív hatásai?
Hali,
Az érdekelne, hogy volt-e valami pozitív hatása annak, hogy az Oroszok "itt voltak" Magyarországon? (ill. abban az időben volt vmilyen pozitív hatása?
Normális válaszokat, Köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!
Azért csak volt valami pozitív hatása az atombomba birtokláson kívül?!
Köszi, utolsó!
Akkor negatív hatásokat tudtok írni?
Bocs, még egy pozitív!
Az első színes-tévénket (nagy szó volt akkoriban, '84 körül)
a moszkvai GUM áruházban vett...ék nekünk szovjet tisztek, és hozták be magánimportban, 16 000 forintért.
Nagy élmény volt. Én voltam a tolmács,mert a suliban akkoriban oroszul tanultunk. Meg is dicsértek a szép kiejtésemért. Nagyon szép ukrán akcentusom volt. :-/
Életemben kétszer láttam orosz katonát ('72-ben születtem).
Először a fent említett szinestévé ügyletnél. Másodszor egy osztálykiránduláson Pécsre mentünk vonattal, egy egyterű vagonban. A vagonban utazott rajtunk kívül négy szovjet katona, egyszerű közlegények. Áthelyezték őket egy másik laktanyába, oda tartottak. Eddig szokványos, de náluk voltak a fegyvereik is! Négy Kalasnnyikov volt felakasztva az ablak melletti kis kampókra. Tök jól elbeszélgettünk, még a fegyvereket is megmutatták. Kézbe lehetett venni. A hozzá rendszeresített bajonettel együtt.
Ez is nagy élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!