Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Járt már valaki Indiába,...

Járt már valaki Indiába, milyen ott az élet?

Figyelt kérdés

olyan mintha cigány telepen lennék vagy azért kulturáltabbak az emberek vagy ez helyenként eltérő? és a déli ország részben másnép él mint északon? azt hallottam hogy az árja népek délre szorították a dravida(?) népeket, és ha ennyire sok színű népek élnek ott akkor hogy hogy nem esik szét, északi muzulmán és déli hindu államra, főleg hogy nagyjából így van az etnikai határ az árják és a dravidák(?) között?

és ezek a népcsoportok azok az Indiaiak akik az ókorban is itt éltek?

2013. júl. 23. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Fú,nem tudom,de én nagyon szeretnék elmenni oda.Szerintem a cigányoknál csak kulturáltabbak lehetnek....
2013. júl. 23. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Most láttam a tévében a tudósítást arról az ételmérgezésről, ami egy indiai iskolában történt: vagy hatvan gyerek kórházba került. Mutatták a kórházat... hát, egy háborús tábori kórház ahhoz képest luxusszálloda.
2013. júl. 23. 21:50
 3/4 anonim ***** válasza:

1) olyan mintha cigány telepen lennék vagy azért kulturáltabbak az emberek vagy ez helyenként eltérő?

- helyenként eltérő!

2) és a déli ország részben másnép él mint északon?

- Nem, ott indiaiak élnek, az etnikumuk más. A dravidák fedik le durván az ország alsó harmadát.

3) azt hallottam hogy az árja népek délre szorították a dravida(?) népeket

- az indo-árják voltak azok, vagyis indo-európaiak.

4) hogy hogy nem esik szét, északi muzulmán és déli hindu államra

- Úgy, hogy ott más az állam és a nép, nemzet értelmezése mint Európában, ezért lehet, hogy annak ellenére hogy kb. 300 nyelv, legalább három világvallás van jelen az országban, megvannak egy föderációban. Ugyanez a helyzet az Orosz Föderációban és a Kínai Népköztársaságban. Ezeken a helyeken nincs az európai értelemben vett nacionalizmus. Bár már ezeket a helyeket is kezdi megfertőzni...

2013. júl. 23. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Indián belül órásiak a társadalmi különbségek.Helyenként a nagyobb városokban abszolút fejlett,európai szintű luxusban élnek,vidéken borzasztó nyomorban.

Az övék a világ egyik legnagyobb szoftvergyártása és fejlődő ipara..semmi közük a cigusok lustaságához.

2013. júl. 23. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!