Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Tűzgyűrű című filmben csak...

A Tűzgyűrű című filmben csak pol. Korrektségből nem szinkronizálták le ezt a szót?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam ezt a filmet, és az egyik óriás robotnak, "gypsy danger" volt a neve.

http://www.youtube.com/watch?v=LsVESxiwlic

Mielőtt leszinkronizálták volna a filmet, már akkor sejtettem, hogy ezt a gypsy szót helyettesítik valamivel.

Hagyták angolul a nevét, maradt gypsy danger.

Magyarra fordítva cigány veszély lenne.

2013. júl. 20. 12:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

Tulajdonneveket nem fordítunk.

De szerintem nem véletlen, hogy az elején ugye a Gipsy Danger a legveszélyesebb robot :-) nézd meg pl. a Sorvadj el! című filmet, főleg az elejét (Stephen King). Amerikában sem csípik őket.

2013. júl. 25. 07:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmi története lehet: Éppen Magyarországra támadt egy Kaiju, mikor megjelent az állítólagos robot. Legyőzték, a szörnyet, de ahogy próbáltak visszamenni Honkongba, a romák lesből rátámadtak, és úgy lezúzták, hogy éppen, hogy elért a horvát tengerpartra, ahol már nem tudták követni a vízben.

Ettől fogva lett a neve gypsy danger...

2013. júl. 25. 15:05
 13/15 anonim ***** válasza:

És tudod, mi volt az utolsó mondat, amit az itt harcoló jager fekete doboza rögzített?

- Dik mán, mekkora vas!

:-)

2013. júl. 26. 06:32
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
én kicsit máshonnan közelitem meg a kérdést ,nos tehát milyen érzelmet,hatást akart elérni a rendezö mikor cigány veszélynek nevezte el a robotot? jelent ez a név valami coolságot az USA ban? Tartok töle hogy maximum egy értetlenség jön le róla. Valami latin menö név,kifejezés,szleng érthetöbb lett volna világszerte pláne az USA ban,már ha mindenáron valami polgárpukkasztot akart
2013. dec. 31. 01:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Elég érdekes lenne a filmben ez a mondat: Gipsy indulhat... Cigány indulhat! - Na most nem? A többi jagernek sem fordították le a nevét. Mert azok nem robotok, hanem jagerek. Robot akkor lenne ha rendelkezne saját inteligenciával. De ezeket emberek irányítják. - csak egy példa: [link]
2014. máj. 5. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!