Mit jelent a poolcorrect kifejezés?
úgy érted: púlkorrekt?
Semmit. :)
polkorrekt,
politikailag korrekt
(pl. mit tudom én... az nem lenne polkorrekt megszólítás a mai rendszerben hogy Tisztelt elvtársak)
ezekből a válaszokból nem értettem meg, sajnos az idegen szavak szótában sincs meg.
Nem kellene kiugyúnyolni azért mert nem tudom hogy mit is jelent ez a szó!
Pedig érthetően leírták. Politikailag korrekt dumát jelent. Amit az aktuális politika egy adott országban elfogad. Pl a II. VH Németországában nem volt politikailag korrekt dicsérni a zsidókat. Magyarországon a rendszerváltásig nem volt politikailag korrekt dicsérni a kapitalistákat.
Így már érted?
"Azt olvastam hogy ,,a liberális polcorrect sajtó", -ez most jó vagy rosz megjegyzés?
"
Ez most nagyon rossz megjegyzés?
Azt jelenti, hogy drogos, meleg, cigány, prostituált és leszbikus szempontból megfelelő.
A PC (politically correct) az angolban azt jelenti, hogy kerülöd a sértő, kirekesztő megnevezést. Pl. cigány helyett roma, fekete helyett afroamerikai stb.
A politikailag korrekt olyan nyelvezetet, politikát, viselkedést, eszmét, gondolkodást jelöl, amely igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek megsértését.
Pl.: nig ger (nem engedi egybe írni pedig nem gyalázkodásra hazsnálnám) helyett színes bőrű, fekete; béna, nyomorék helyett mozgáskorlátozott, mozgássérült
nyugodton mondhatjuk hogy a poliztikailag korrekt ellentétbe áll az objektívvel, és egy fajta cenzórát jelent, amely lehet hogy jószándékú, de a cenzúra az a demokrácia, és a tolerancia hiánya.
Szóval ha valakkii politikaiag korrekt, akkor valószínű megmásítja a tényeket, cenzúráz, meg nem toleráns más véleményekkel?
elnézést, az utolsó komentek akkor jöttek amikor épp írtam.
Ha arról van szó hogy tiszteséges hangnemben é s kifejezésekkel írjonak, beszéljenek, akkor ez egy teljesen jó elv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!