Marschalkó Lajos: Világhódítók könyvéről mit gondoltok? Hiteles ez a könyv? (Köszi. )
Én olvastam.
Hát érdekes,sok hihetetlen dolgot állít de bizonyítékok is vannak rá,érthető és logikailag is tiszta.
De nekem túlságosan "regényszerűnek" tűnt.
Egyébként az anticionista könyvek közül annak aki még nincs úgy benne a "dolgokban" annak inkább David Duke:Zsidó Szupremácizmus című könyvét ajánlanám.
Én is olvastam. Igen, valóban nagyon olvasmányos, én pont ezért szerettem, mert politikai-nagyhatalmi dolgokat a legegyszerűbben, legérthetőbben magyarázza és írja le, tehát bárki, még a legkevésbé olvasott vagy művelt ember is megértheti.
Azon kívül az egész művön átjön hogy Marschalkó is szentül hitt abban, amit leírt...nagyon más mint a mai bértollnokok, vagy megélhetési írók.
Egyébként ezt a könyvét éjjelente írta, Münchenben, mertt napközben dolgozott. Emigráns volt.
Ez az első könyv, aminek minden szavával egyetértettem és értek is a mai napig. Igen, tényleg sok a hihetetlennek tűnő dolog, de nem is lehet megcáfolni, de még csak antiszemitizmussal megvádolni sem. Feltétlenül hiteles, bár azért 1-2 tévedése volt a könyvben, de ne felejtsd el, 1958-ban írta, azért rengeteg dolog akkor még nem volt köztudott (pl. Nagy Imrét is először árulónak tartotta, aztán ezt revideálta a későbbi műveiben).
Nem áradozok többet róla, én Marschalkóról csak jót tudok mondani (az Országhódítók c. könyvéről is), mestermű mindkettő.
Az egész könyv tételesen cáfolható, pár (pl.: Patton halálának rejtélye - ha jól emlékszem a Világhódítókban van) kivételtől eltekintve. Sok a ferdítés, a csúsztatás, nagy manipulátor volt az öreg Marschalkó.
Szerintem ne hagyatkozz rá.
Marschalkó beteges hazudozó, de ezekben a körökben ez általános.
Javaslom, hogy olvass történelemkönyveket (valódiakat), és nézd meg, mit jelent az, hogy indoklás, bizonyíték és jegyzetapparátus, milyen egy könyben a bibliográfia, hogy néz ki egy levéltári hivatkozás, mi az, hogy forráskritika, mi az, hogy hipotézisvizsgálat. Ha figyelmesen elolvasol 6-8 valódi történelmi könyvet (bármilyen korszakról), akkor lesz némi jártasságod abban, hogy meg bírd különböztetni a komoly tudományt a bóvlitól, és akkor már nem lesz kedved marschalkókat olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!