A magánnyugdíjpénztárból ki lehet lépni?
Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 21:37
1/3 MARIANN06 válasza:
Nem.Én már megkérdeztem.Ha megszeretnéd szüntetni azt meglehet és átmehetsz 1 másikba de az oda befizetett pénzed nem kapod vissza majd csak ha betöltötted a nyugdijkorhatárt.Na de azért érdemes megkérdezni.Telefonon is meglehet.Nekem ezt monták az ING mnpt-ba.
2/3 anonim válasza:
A kötelezőből biztos, hogy nem, mert abból lesz nyugdíjad (az állami 1,5% szépen le fog morzsolódni, de ha meg is marad, az semmi). Az önkéntest nem tudom, szerintem abból ki lehet lépni, de ha már megvan, én nem lépnék ki, max. szüneteltetném, hiszen jól jöhet az még.
3/3 anonim válasza:
Kilépni nem lehet, átlépni lehet (bizonyos feltételekkel az államiba is). Pénzt vissza tényleg nem kapsz, hanem majd a nyugdíjat. Ha megéred - és, ha a pénztár is meglesz még akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!