Honnan veszik egyesek, hogy akik a holokausztot tagadják, azok zsidókat akarnak irtani?
Valaki az evolúciót is tagadja.
Ez tipikus szélsőjobbos értetlenkedés. Hogy "én nem akarom őket bántani, én csak utálom őket, és jogom van utálni".
A holokauszt az nem egy külön bűncselekmény, hanem egy folyamat kicsúcsosodása. Egy szimbolikus tragédia. A folyamat meg nem ott kezdődött, hogy kiírtom zsidókat és cigányokat, hanem, hogy a saját problémáimért csak a másik felelős, mert az nekem kényelmesebb; az egyedi helyzeteket általánosítom, mert sokkal egyszerűbb sommás kijelentéseket tenni, mint pontosakat; és inkább gyűlölködöm, mert sokkal jobban esik állati módon viselkedni, mint emberi.
A kedvencem, amikor egy cionista és egy hungarista megtalálja egymást. Mint egy utés és egy fradis focidrukker találkozása. A két gyökér nem érti a saját hülyeségét a másikban. Csak gyűlöli a másikban saját magát. Az egyetlen gyógymód, meg ha a másik nincs. A fejfájást csak úgy szeretné gyógyítani, hogy levágja a fejet. A saját fejét.
Szóval aki bármilyen fázisú szélsőjobbos, annak azt üzenem, hogy nem az aktuális gyűlöleted foka a gond, hanem az egész műfaj egy kisiklott vonat. Rossz helyen keresitek a társadalom problémáinak forrását. Csak a tünetekkel foglalkoztok, nem a betegséggel. Alapvetően rosszul teszitek fel a kérdéseket. Ráadásul nincs is eszközötök a javításra, mert akkor az már nem "magyar". Ti rátok pontosan igaz az a vicc, hogy nem kell őrség az üst köré, mert úgyis visszarántjátok a többit.
"Nem a zsidók ítélik el a holokauszttagadást, akinek kiírtották a rokonsága nagy részét nem szívesen beszél róla. Hanem minden jó érzésű ember."
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy márpedig a zsidók beszélnek róla állandóan és ők követelnek(!) határozott fellépést az olyanokkal szemben akik nem értenek egyet az egésszel. Hadd tartsam magam jóérzésű embernek, én személy szerint sokkal szívesebben emlékeznék meg a felmenőimről akik a fronton harcoltak a világháborúban, de tudod ilyen emléknap nincs az iskolákban és sehol máshol se minden hónapban, és ha elő is kerül a nevük az is csak a holokauszttal kapcsolatban és akkor is csak úgy, hogy ők érte a felelősek. Ez azért szerintem több, mint vérlázító. És tessék egy tökéletes példa az általánosításra: hiába fagyoskodott valaki a 40 fokos hidegben Oroszországban, ő akkor is felelős a holokausztért, ami több ezer kilométerre tőle történt.
Talán a jóérzésű emberek is nagyobb tisztelettel tekintenének az egész holokausztra, ha nem erőltetnék bele mindenki fejébe ellentmondást nem tűrve, és talán, ha nem azt lehetne látni, hogy néhány ma élő zsidó a holokausztban elhunyt felmenői emlékét használja arra, hogy megtömje a zsebét.
Épphogy ők alázzák meg az emléküket, nem azok akik tagadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!