Mit gondoltok a 9/11-ről? (2001. )
#15 Nem hinném, hogy az amerikaiak ne gondolhatnák máshogy, akárcsak mi. Ott is vannak, akik ebben a háttérhatalmi opcióban hisznek, láttam is erről egy videót, ha megtalálom belinkelem
#17 Mi az, hogy az építésznek nem hiszel? Ha neki nem akkor még is kinek hiszel ezzel kapcsolatban?
#20 A beton tulajdonságai jelentős mértékben eltérnek az acélétól, így az elképzelhető, hogy összeomlott.
Dőljön össze nyugodtan még akkor is ha acélból van,nem érdekel
DE NE SZABADESÉSSEL MEGEGYEZŐ SEBESSÉGGEL!
Hoppá de most jöjjön egy kínos kérdés
A WTC 7 hogy a jó büdös francba omlott össze szintén szabadesési sebességgel amikor abba nem is csapódott repülőgép? :D
#22 Talált. 17 vagyok, és mily meglepő, építésznek tanulok.
Egyébként fent van a Tube-on is egy film erről, ami szerintem elég reálisan, ellenpéldákkal próbálja elmagyarázni, hogy mi is történt pontosan. Elég az első pár percet megnézni és már is tisztábban láthatunk. Íme a link: http://www.youtube.com/watch?v=5gBmb0_uquU
Nekem erről az a véleményem hogy az átlag ember soha a büdös életben nem fogja megtudni az igazságot. Biztos hogy valami sántít evvel a dologgal kapcsolatban és titkolnak valamit. De az is biztos hogy pár youtube videóra hagyatkozni mint bizonyíték, hatalmas ostobaság. Bárki csinálhat ilyen videókat, onnantól pedig már csak az a lényeg hogy milyen szemszögből mutatják be a dolgokat. Semmi tényeket nem állítok az elméletekkel kapcsolatban, mivel mint az tudjuk, egyszerűen bármi megtörténhet.
Egyébként van itt 1-2 biztosan téves dolog amit állítanak.
1. A WTC alagsorában 1993-ban robbantottak egy bombát. Elvileg az is terrortámadás volt de akkor nem arattak ekkora "sikert" (6 halott és rengeteg sebesült) Arról nem tudok hogy 09.11-én is volt e bomba, de szerintem inkább evvel az esettel mossák sokan össze, illetve keverik bele.
2. Lehet hogy a tűz nem volt elég ahhoz hogy összeomoljon az épület, viszont azt se felejtsük el hogy egy hatalmas utasszállító gép csapódott bele iszonyú mozgási energiával. Az is csoda hogy abban a pillanatban nem omlott össze a torony.
3. Ezeket a felhőkarcolókat már régóta szándékosan úgy tervezik, hogy ha összeomlik akkor magába roskadjon, direkt azért hogy ne "boruljon" fel és tarolja le még a fél várost.
De akkor már az is ostobaság, amit a média közvetít, ki vesz arra mérget, hogy amit a tévében leadtak ezzel kapcsolatban, az mind igaz?
A tervezők megemlítették, hogy az akkori legnagyobb gép (Boeing 707-es) maximális teherrel való ütközésének is ellenállt volna. Ehelyett Boeing 767-esekkel történt meg az eset, melyek nem voltak tele utassal és üzemanyaggal. Ezek mellett az is szóba kerül, hogy a hatalmas téli viharoknak is ellenálltak, akár 220 km/h-s széllökéseknek, ezek helyett egy repülő csapódott be ami egy ilyen széllökésnek felelt meg.
Egyébként a 2. és 3. pontod között ellentét van. Gondolj bele: ha oldalról erőt fejtesz ki egy a kisebbik élére állított testre, nem tud nem elborulni. Akkor omolhat csak maga alá, ha a belső szerkezetekben van a gikszer.
23:14 vagyok
A 767-esből összesen 5 fajta van, ezeknek 80.000kg és 100.000kg között változik a súlyuk. Ezek csak az üres súlyuk, némelyiknél a töltött súly eléri a 200.000kg-ot is. A legkisebb utazási sebesség pedig 450 csomó, ami olyan 860 km/h körül van.
Azt nem tudom hogy pontosan melyik fajta 762-es repült bele a toronyba, de tegyük fel hogy úgy 100.000kg volt és mivel alacsonyat szállt ezért a sebesség legyen olyan 500-550 km/h (ami nevetségesen alacsony)
Azért egy 100 tonnás 500-550 km/h-s test becsapódása nagyságrendekkel nagyobb energiát fejt ki a toronyra mint a 200 km/h-s széllökések. Ami pedig még rosszabb ebben az esetben, az az hogy a szél energiája az eloszlik a felhőkarcoló hatalmas felületén, egy szilárd tárgy pedig jóval kisebb helyre összpontosít jóval nagyobb energiát. Ez azt jelenti hogy ez a szilárd test be tud hatolni a felhőkarcolóba, de nem terheli meg annyira az egész szerkezetet hogy annyira kilengjen. Ami pedig a lényeg, hogy nagyságrendekkel kisebb felületen adja át az energiát mint pl. a szél.
(egy egyszerű kísérlet: Fogj egy légpuskát, fogj egy tompa szoknyás lövedéket, és egy hegyes acél műanyag köpenyes lövedéket, és lőj rá egy sörös dobozra megfelelő távolságból. A tompa szoknyás lövedék felborítja, esetleg meghorpasztja a sörös dobozt, a hegyes acéltöltény pedig úgy átmegy rajta hogy szinte meg sem mozdul a sörös doboz. Ez azért van mivel a tompa lövedék a becsapódáskor nagyobb ponton adja át az energiát a sörös doboznak, ezért hatékonyabban el tudja nyelni, a hegyes acél lőszer pedig jóval kisebb ponton adja át az energiát, ezért nem tudja elnyelni)
Vagy pl. ott vannak az elés tűzfegyvereknél az FMA (fullmetal jacket, acélköpenyes töltény) és az üreges töltény. Az FMA töltény még a golyóálló mellényt is keresztül viszi, az üreges töltény pedig becsapódáskor szétnyílik, a becsapódáskor hatalmas kárt csinál, de nagyon hamar meg is áll.
Akkor egy kicsit menjünk tovább. Az összes felhőkarcolót úgy csinálják meg hogy kileng/billeg/dülöngél ahogy tetszik. Ezt azért csinálja mert így nyeli el a szél energiáját. (ezért van az hogy a felsőbb emeleteken sokan tengeri betegek lesznek, illetve a pohárban mindig mozog a víz)
Különböző földrengés veszélyes helyeken, ahol az épületeket úgy tervezik meg hogy kibírják a hatalmas földrengést, ott is néha összedől 1-1 toronyház. Ezek a toronyházak szintén magukba roskadnak, pedig hatalmas oldalirányú kilengés éri őket. És nem véletlenül, azért mert így tervezték.
Ha megnézed a becsapódást, látható hogy elég nagy felületen és baromi mélyen keletkezett kár. Egy építésznek tanult vagy tanuló ember aki egy picit is foglalkozott a felhőkarcolókkal, ránézésre látja hogy azokon az emeleteken a tartószerkezeteknek (teherviselő elemek) hatalmas része megsemmisült vagy megsérült, és nagyobb részük károsodott mint amiket a tervezéskor túlbiztosításra beleterveztek.
Ennek következtében azok az emeletek amiken meggyengült a tartószerkezet már nem tudták tartani a fölötte lévő emeleteket. Egyszer egy picit megroskadt az egyik tartóelem amin a legnagyobb súly volt, és onnantól már mint a kártyavár.
De az hogy ki vagy kik okozták ezt a katasztrófát, azt már nem az én tisztem eldönteni. Én is szeretek foglalkozni az összeesküvés elméletekkel. De egyetlen minimális hitelt érdemlő weboldal, újság vagy TV csatorna sem foglalkozott azzal hogy a torony összedőlésével valami gixer volt, sehol a világon. Ezeket a dolgokat csak olyan hatalmas "hitelt" érdemlő helyeken láttam mint youtube, meg pár zugweboldal ahol még mellette reptoidokról és hasonló baromságokról beszélt egy csomó vérpistike.
Ennyi erővel én is csinálok egy komolyabb hangvételű videót a mostani robbantásról. Keresek valami videót. Keresek rajta egy jól öltözött embert. Ráfogom hogy titkosszolgálatis és gyanús a viselkedése, ne adj' isten még belevágok 1-2 apróságot hogy még gyanúsabbnak tűnjön, és kész.
Amin a legjobban röhögtem, az a pentagonba becsapódó gép összeesküvés elméletet bizonyító videó volt, ahol bevágtak egy képet egy kis robbantott lukról, és azt mondták rá hogy ezt repülőgép nem okozhatta, csak rakéta. Pár héttel később egy hírportálon megtaláltam ugyanazt a képet, már nem is tudom melyik konfliktusokkal teli országban készült, és ott az volt írva hogy valami hivatali épületre rálőttek egy RPG-vel, és az ott a becsapódás helye.
Nincs az mint ami annó pl. a Kennedy gyilkosságnál volt. Hogy ügyészek, nyomozók, bírók és TV csatornák foglalkoztak az összeesküvéssel, és valóban hitelt érdemlő bizonyítékokkal tudták ezeket alátámasztani (roncsolásmentes golyó, az elnök hátradőlése lövéskor, rengeteg szemtanú beszámolója) és tárgyalások folytak ebben az ügyben.
Köszönöm a részletes véleményt, már érdemes volt kiírni a kérdést.
Jó, tegyük fel magába roskad, de miért? Elvégre rácsos szerkezetű építmény volt, csak úgy nem adja meg magát. Tűz? Az acél azért eléggé tűzálló, hogy kitartson. Emellett milyen tűz okozhatta, hogy összedőljön, ha olyan sokáig füstölt? Mert ugye, a füst elveszi az oxigént, vagy nem teljesen jó az égés...
13:53 vagyok
Úgy vélem hogy maga a repülőgép bombázta ki a tartószerkezet nagy részét. A maradék még egy kis ideig kitartott, amikor egyszer csak a legnagyobb terhelést ért rész megadta magát és megindult. Amikor becsapódott a gép, gyakorlatilag több emeletet "egybe nyitott" akkora lukat csinált. Még egy laikus is beláthatja hogy ezt nem úszhatta meg komoly károk nélkül a torony.
Illetve a tűz is károsíthatta a tartószerkezetet, bár az inkább csak a külső részen, mivel pontosan ahogy mondtad, a belső részeken nem kaphatott oxigént. De a külső részeken ahol ez hatalmas luk volt, ott vígan tudott égni. Ott voltak még szőnyegek, álmenyezetek, bútorok és egyéb olyan dolgok amik kiválóan égnek. A külső részeken simán elérhette a tűz az 1500 celsius körüli hőmérsékletet. Itt már bőven olvad az acél is.
Vannak olyan repülőgép szerencsétlenségek, ahol még a fekete doboz sem tud ellenállni a magas hőmérsékletnek, akkora hőmérsékleten égett a kerozin és a gép maradványai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!