Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Észak Koreában tényleg éheznek?

Észak Koreában tényleg éheznek?

Figyelt kérdés

Mert, kétoldalt tenger van, tele hallal.

Persze én elhiszem, ha valaki meg tudná erősíteni, akkor még jobban.

Igaz azt is elhittem, hogy Irak tele van vegyi-fegyverrel.

Meg még ki tudja mit.

Ja, a hídégfúziót is elhittem annak idején.

Még régebben meg az olajfalót.

2013. ápr. 11. 10:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

akkor neked vallásosnak kellene lenned, ha mindent elhiszel

ezt azonban elhiheted, nagy a szegénység náluk ... az ország bevételéből aránytalanul sokat költenek a hadseregre, és látványberuházásokra (na meg a felső vezetés jólétére)

2013. ápr. 11. 10:52
 2/17 A kérdező kommentje:
Forrásmegjelölés?
2013. ápr. 11. 11:26
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig az olajfalót elhiheted. Csak nem úgy

A tengerből ki is kell halászni azt a halat. Aztán feldolgozni. Mindenhová lejuttatni. De te se eszel reggel, délben, este halat.

Tényleg éheznek. Forrás van ezer, nem tisztem, hogy ilyen kérdésben megjelöljem. De megnézheted az ország földrajzát, éghajlatát, statisztikáját. Miből mennyit termelnek, mivel foglalkoznak. Mennyi a termőföld, milyen ipar van, milyen a foglalkoztatási megosztás. Mi mennyibe kerül. Kicsike számolással, kiderül, mennyibe jön egy improduktív hadsereg. Mennyi kell importra, és milyen exportból van valutájuk. És megveszi-e azt a becsmérelt világ. Ezekből az összevetésekből - igaz kicsit időigényes - nem kell elhinned semmi alaptalan ostobaságot. Magad következtethetsz a helyes válaszra.

2013. ápr. 11. 12:10
 4/17 A kérdező kommentje:

Jó ez a Wikipédia:

" Az iparosítással 1945-ről 1990-re 63,5%-ról 26,8%-ra csökkentek a mezőgazdaságból származó bevételek.

A foglalkoztatottak száma is csökkent: 1960 és 1989 között 23%-kal."

Ebből arra következtetek, hogy csökkent a termelés, kevesebb a kaja.

2013. ápr. 11. 12:58
 5/17 anonim ***** válasza:

Mivel a bevétel nagy részét a hadiiparra költik nem igazán fejlesztik a mezőgazdaságot,ott vannak a halak de azt ki kell fogni.

Nem tudom hogy mennyire éheznek de tény hogy nagy náluk a szegénység.

2013. ápr. 11. 13:08
 6/17 A kérdező kommentje:
Kíváncsi volnék a szeméttelepükre. Abból látszik meg igazán, hogy mennyit fogyasztanak.
2013. ápr. 11. 13:31
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
Igen, tényleg éheznek. Egyes helyeken már a kannibalizmus sem ritka. Volt olyan apa, aki a saját gyerekét ette meg. Felháborító, ami ott folyik!
2013. ápr. 11. 13:43
 8/17 A kérdező kommentje:

Megnéztem délkorteát is a wikin:

A nemzeti össztermék (GNP) megoszlása: mezőgazdaság 4%, ipar 42%, szolgáltatások 54%

Itt nem írják, hogy csökkent.

Észak Korea:

" Az iparosítással 1945-ről 1990-re 63,5%-ról 26,8%-ra csökkentek a mezőgazdaságból származó bevételek.

Itt meg azt nem írják hogy mi a megoszlás.

Nem lehet, hogy

mezőgazdaság 26,8%, ipar 69,2%, szolgáltatások 4% , csak akkor nem tudták volna leírni a CSÖKKENÉS szót?

Jó ez a Wikipédia :D Persze, lehet, hogy csak véletlen.

/de az is lehet, hogy megmondták a szerkesztőknek, hogy így kell fogalmazni/

2013. ápr. 11. 13:46
 9/17 anonim ***** válasza:
hát a videókon elég soványak az emberek meg a katonák, de szerintem nem elmaradott ország ha van csomó modern rakétájuk meg hadseregük.
2013. ápr. 11. 13:51
 10/17 anonim ***** válasza:

az éhezés nem az elmaradottságot jelenti náluk,hanem azt hogy a hadi iparral foglalkoznak,az állandó háborús helyzet miatt teljes mértékig lecsökkentik a mezőgazdaságot,az emberek a létminimumon élnek

ha megnézed hogy a világháborúk idején is mekkora éhezés volt mert mindenkire a hadi iparban volt szükség és a civil lakosság jóléte "elhanyagolható" volt megérted hogy miért éheznek

2013. ápr. 11. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!