Ti milyen politikai pártot, ideológiát támogattok, követtek? Miért?
Én sosem politizáltam, politizálok.
Az utóbbi időben mégis elkezdett érdekelni a dolog elméleti és gyakorlati oldala, szóval utánaolvasgattam - és nem értek semmit.
Mindegyik ideológia pozitív, jóra törekszik, legfeljebb más eszközzel, mégis bármelyiket mondja ki az ember, az mai füllel káromkodásnak hangzik. Miért?
Bármi mellett is foglaljon állást egy mai párt, a döntései, lépései tökéletesen függetlenek attól az ideológiától, amit vallanak. Miért?
A legtöbb ember választ egy pártot, ideológiát magának, amit támogat. Ti mi alapján választottatok? Hiszen mindegyik pozitív, de mindegyik idealista, és egyik sem reálisabb a valóságban, mint a másik. Miért ezt választottátok? Tudtok mellette érvelni?
Nézd.Amerikában legalább két párt rendszer van és döcögve is,de megy legalább a kapitalizmus.
Volt osztálytársam ott él évek óta (Texasban) és fizetés mellett rengeteg kisebb juttatást és támogatást is kap.Pont,hogy a jólétnek köze van a politikához is részben.
Oroszországban egypártrendszer van és ott sz_rabb bérek vannak még a magyartól is...Az ellenzéki média is el van hallgattatva Oroszoknál,USA-ban érdekes módon nincs.Mellesleg nem véletlenül van az,hogy rengeteg orosz él USA-ban...vajon miért?
Egyébként ha Oroszország nem minden pénzt fegyverekre költene,akkor lehetne ott életszínvonalban,mint mondjuk egy olasz vagy francia átlagbérben.
Putyin pedig inkább elnyomja a saját népét,minthogy jól éljen az átlag orosz melós.
Ha választanom kéne én biztos,hogy USA-ban élnék a kettő ország közül.
Ott még a szegények is kapnak viszonylag jó állami támogatást,míg oroszoknál nem nagyon jellemző a hasonló juttatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!