Salx Narval kérdése:
1968 Aug.21 és 2008 Aug.21. Mond valakinek valamit, ez a két évszám, Sólyom László Szlovákiai látogatása kapcsán?
Figyelt kérdés
2009. szept. 16. 17:22
11/14 A kérdező kommentje:
A fiatalabbaknak a Prágai Tavaszról:Ez a Szlovák nép számára hasonló megemlékezés, mint a mi 56-os megemlékezésünk.Az akkori Csehszlovákia ( Oroszellenes ) gazdasági és politikai reformkövetelését, fegyveres erővel eltapostuk.Azért így írtam, mert hazánk is részt vett a megszállásban.4500 harckocsi és160-ezer katona, ebből a megerősített Magyar hadosztály,1200 fő, 150 harckocsi és 2000 harcjármű.A Magyar csapatok Orosz utasításra,10.000 Km2-es körzetben biztosították az Orosz bevonulást.Megjegyzés: Virágokkal fogadtak bennünket, mert azt hitték, hogy segíteni megyünk,hazafelé,leköpték a tankjainkat és hátat fordítottak nekünk a Szlovákok és a Magyarok is.
2009. szept. 17. 04:49
12/14 anonim válasza:
"fegyveres erővel eltapostuk"
Inkább fegyver nélkül, mivel a magyar katonák nem kaptak lőszert.
"Magyar hadosztály,1200 fő, 150 harckocsi és 2000 harcjármű."
Nem túl kevés 2150 járműhöz 1200 ember?
13/14 A kérdező kommentje:
Valószínűleg úgy értették a harcjárműveket, hogy beleszámolták a vontatott fegyvereket is.Nekem is feltűnt, hogy nem stimmel valami.Az ,hogy a Magyarok, kaptak e lőszert vagy nem, azt nem tudóm, de gondolom az Oroszoknál volt, mert a passzív ellenállás ellenére is, lőttek le embereket.Ami még talán fontos az-az, hogy a Magyar tisztek, nem adhattak közvetlen parancsot,teljesen Orosz irányítás volt.Köszönöm az észrevételt, ha valaki tud részleteket, ossza meg velünk.
2009. szept. 17. 17:00
14/14 A kérdező kommentje:
Utána néztem, valószínűleg elírás volt, a létszám 12000 fő.
2009. szept. 17. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!