Hova jutott ez az ország, illegális zebra használók, mi a véleményetek arról amit csinálnak? Lent a részletek.
Én is kíváncsi lennék a véleményedre.
Én is helyesnek tartom. Sajnos nemegyszer előfordul, hogy a lányommal hosszú percekig állok az út szélén és várok, hogy végre megálljon valaki és áttolhassam a babakocsit az úton. Elindulni nem merek, mert nem veszélyeztetem a gyerekem életét egyrészt, másrészt lakott területen belül tuti hogy nem lassítva és nem is 50-nel közlekednek jópáran a zebrák közelében.
És azt is elég szörnyűnek tartom, ha kocsival vagyok és merészelek valakit átengedni a zebrán akkor mögöttem (5 esetből 3szor) tuti villognak, dudálnak, meg anyáznak.
Meg kellene tanulnunk végre tisztelni egymást emberek!
Nagyon helyes. Késtem már le buszt, vagy mást, mert a zebrán nem engedtek át az autósok, pedig nem vagyok battyogó nyugdíjas, (a legnagyobb távolság esetén is maximum) FÉL PERC, míg átsétálnék, de megállnak? Neeem... Már olyan is volt, hogy lámpás zebránál nem egyszer majdnem elütött 1-1 sietős kedvű autós, aki nem is figyelte, hogy van-e gyalogos, csak ment, mint az őrült.
Én már hatalmas fejbiccentéssel és integetéssel meg szoktam köszönni annak az autósnak, aki készségesen megáll arra a pár másodpercre, hogy átjussak az út túloldalára, máskor meg számolom, hogy na vajon hányadik autó áll meg. Már arra is gondoltam, hogy készítek egy táblát: "KÖSZÖNÖM, HOGY ÁTENGEDETT A ZEBRÁN!" felirattal, és amikor átengednek, akkor felmutatom.
Engem nem érdekel a kérdező álláspontja, ugyanis a kérdése 2 okból születhetett, egyik, hogy nem ért egyet a dologgal, és bunkó autósként rohan bele a zebrán átmenni próbáló gyalogosra, holott az autóban van biztonsági öv és jó esetben légzsák, a gyalogost viszont ilyenek nem védik egy ütközéstől, a másik célja a kérdésnek viszont az lehet, hogy pont ironikusan érti, hogy ő ezzel egyetért, csak ilyen kicsavartan tette fel a kérdést.
De nem érdekel, melyik lehet a kérdező oka, én egy gyalogos vagyok, és szeretném a zebrát rendeltetésszerűen használni.
A válaszom: nem egy vadul száguldozó autós vagyok, betartom a kersz szabályokat és nem azt mondom, hogy minden esetben megállok ha egy gyalogos megközelíti a gyalogátkelőhelyet, de mondjuk úgy 75%-ban megállok és átengedem őket.
DE! A kérdésem célja az volt, hogy:
1. hova jut ez az ország ha mindenki azzal szórakozik, hogy feljelentgeti a másikat
2. az ilyen önkéntes "rendőrködés" legális-e? ez után majd az köbetkezik, hogy igazoltatnak, és ott helyben a büntetést is végrehajtják az autósokon?
3. ha olyan nagy divat lett a gyalogosokat bicikliseket ennyire védeni, akkor az autós is elvárhatja, hogy a gyalogos, biciklis is legyen tisztában a kresz alapvető szabályaival és azokat tartsa is be
4. remélem az új kresz majd erre is ki fog térni és nem csak azt írja majd elő, hogy az autós piros szőnyeget terítsen a gyalogátkelőre ha egy gyalogos át kíván haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!