Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hova jutott ez az ország,...

Hova jutott ez az ország, illegális zebra használók, mi a véleményetek arról amit csinálnak? Lent a részletek.

Figyelt kérdés
Levideózzák ha valaki nem áll meg a zebránál a gyalogosnak és feljelentik. Ez a mai valóság...
2009. szept. 11. 19:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is kíváncsi lennék a véleményedre.

Én is helyesnek tartom. Sajnos nemegyszer előfordul, hogy a lányommal hosszú percekig állok az út szélén és várok, hogy végre megálljon valaki és áttolhassam a babakocsit az úton. Elindulni nem merek, mert nem veszélyeztetem a gyerekem életét egyrészt, másrészt lakott területen belül tuti hogy nem lassítva és nem is 50-nel közlekednek jópáran a zebrák közelében.

És azt is elég szörnyűnek tartom, ha kocsival vagyok és merészelek valakit átengedni a zebrán akkor mögöttem (5 esetből 3szor) tuti villognak, dudálnak, meg anyáznak.

Meg kellene tanulnunk végre tisztelni egymást emberek!

2009. szept. 12. 21:41
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon helyes. Késtem már le buszt, vagy mást, mert a zebrán nem engedtek át az autósok, pedig nem vagyok battyogó nyugdíjas, (a legnagyobb távolság esetén is maximum) FÉL PERC, míg átsétálnék, de megállnak? Neeem... Már olyan is volt, hogy lámpás zebránál nem egyszer majdnem elütött 1-1 sietős kedvű autós, aki nem is figyelte, hogy van-e gyalogos, csak ment, mint az őrült.

Én már hatalmas fejbiccentéssel és integetéssel meg szoktam köszönni annak az autósnak, aki készségesen megáll arra a pár másodpercre, hogy átjussak az út túloldalára, máskor meg számolom, hogy na vajon hányadik autó áll meg. Már arra is gondoltam, hogy készítek egy táblát: "KÖSZÖNÖM, HOGY ÁTENGEDETT A ZEBRÁN!" felirattal, és amikor átengednek, akkor felmutatom.

2009. szept. 12. 23:57
 23/27 Salx Narval ***** válasza:
61%
Az a baj kedves válaszolók, hogy túl sokat akartok.A kérdezőtől választ kapni és még a zebrán is át akartok menni.Nem sok ez egy kicsit?
2009. szept. 13. 11:09
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekel a kérdező álláspontja, ugyanis a kérdése 2 okból születhetett, egyik, hogy nem ért egyet a dologgal, és bunkó autósként rohan bele a zebrán átmenni próbáló gyalogosra, holott az autóban van biztonsági öv és jó esetben légzsák, a gyalogost viszont ilyenek nem védik egy ütközéstől, a másik célja a kérdésnek viszont az lehet, hogy pont ironikusan érti, hogy ő ezzel egyetért, csak ilyen kicsavartan tette fel a kérdést.

De nem érdekel, melyik lehet a kérdező oka, én egy gyalogos vagyok, és szeretném a zebrát rendeltetésszerűen használni.

2009. szept. 13. 14:36
 25/27 anonim ***** válasza:
64%
Az a kreszmódosítási javaslat,mely szerint a zebra előtt várakozó gyalogos láttán az autósnak meg kell állni,csak javaslat.Soha nem került rendeletbe,mert elvetették.Tegnap vettem a fáradságot,és személyesen kérdeztem meg egy rendőrtől,pont azért,mert nem akarom,hogy megbüntessenek azért,mert nem tudom a szabályt.Úgyhogy ezentúl,50-nel közelítem a zebrát,és ha LELÉPETT a gyalogos az úttestre,meg is állok minden esetben,mert így tanultam annak idején.Az a gyalogos,aki az út szélén ácsorog,az meg csak ácsorogjon nyugodtan.Ha gyalog megyek át a zebrán,én bizony az autós szemébe nézek,és ha látom,hogy meg bír állni kényelmesen le is lépek határozottan elé.Úgyhogy kedves gyalogosok,lelépni az útra,és nem várakozni!Meg fog állni az autósok 95%-a,mert ők is így tanulták.A fennmaradó pár százalék,meg van annyira bunkó,hogy akármilyen rendeletet figyelmen kívül hagyjom.
2009. szept. 13. 20:07
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó!Bárcsak így lenne!De sajnos az autósok 90%-a akkor sem áll meg,ha már a zebra szélén állunk,sőt,kb 30% pedig csak KIKERÜL!ha már megyünk át az úton.Gyerekekkel amúgy sem szívesen indul el az ember amíg nem állt meg az autó,de még így is többször előfordult,h centiken múlt,h egy megállni képtelen .... majdnem elsodort babakocsistól,gyerekestől.
2009. szept. 14. 09:04
 27/27 A kérdező kommentje:

A válaszom: nem egy vadul száguldozó autós vagyok, betartom a kersz szabályokat és nem azt mondom, hogy minden esetben megállok ha egy gyalogos megközelíti a gyalogátkelőhelyet, de mondjuk úgy 75%-ban megállok és átengedem őket.

DE! A kérdésem célja az volt, hogy:

1. hova jut ez az ország ha mindenki azzal szórakozik, hogy feljelentgeti a másikat

2. az ilyen önkéntes "rendőrködés" legális-e? ez után majd az köbetkezik, hogy igazoltatnak, és ott helyben a büntetést is végrehajtják az autósokon?

3. ha olyan nagy divat lett a gyalogosokat bicikliseket ennyire védeni, akkor az autós is elvárhatja, hogy a gyalogos, biciklis is legyen tisztában a kresz alapvető szabályaival és azokat tartsa is be

4. remélem az új kresz majd erre is ki fog térni és nem csak azt írja majd elő, hogy az autós piros szőnyeget terítsen a gyalogátkelőre ha egy gyalogos át kíván haladni.

2009. szept. 14. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!