Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez most valami vicc, vagy...

Ez most valami vicc, vagy tényleg komoly? (Link a leírásban)

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 7. 20:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%
KDNp-s javaslat, ennek az az oka hogy megint latinul adhassanak miséket!
2013. jan. 7. 22:04
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Ezek simán komolyan gondolják, hogy a legfontosabb amit oktatni kell az egy holt nyelv.
2013. jan. 7. 22:39
 13/21 anonim ***** válasza:
31%
Én tanultam latint, mert kötelező volt középiskolában. Nem haltam bele, sőt, hasznosnak is találtam a későbbi életem során. Sok szaknyelv, szakszó alapul a latinon. Pl a jog, orvostudomány, gyógyszerésztudomány területén. Senkinek nem fog megártani, ha latint tanulnak, de mindenkinek más a prioritás. Én a heti 5 testnevelést tartom felháborítónak.
2013. jan. 7. 22:43
 14/21 Komplikato ***** válasza:
84%

A "franciatanárnő* bosszúja" hadművelet új fázisba lépett! :D

Persze, hogy KDNPS ...

"változatos módon fejlődnek a tanuláshoz szükséges készségek, képességek, ismeretek és attitűdök. Ezek megalapozzák a tanulókban a közjóra, a nemzeti és társadalmi összetartozásra való törekvést. A tanulók a római irodalommal való ismerkedés közben találkoznak az egyéni és a közösségi célok összhangjával és feszültségével, így az együttműködési formák keresése iránti igény is erősödhet bennük."

Aki szerint ez nem tiszta ökörség, értelmetlen baromság, az indokolja meg,különben hülyén halok meg! Ha bevezetik a Latint ami ma tök használhatatlan, de 100 éve még sok mindenre jó volt, akkor visszajön az 1920-30-as évek erkölcsi szintje magától? Vagy mi?

*Aki persze originál OROSZtanárnő volt gyárilag.

2013. jan. 7. 23:09
 15/21 The Vault Dweller ***** válasza:
91%
Tehát a gyerek nem is mehet egyetemre, hanem mars a szalag mellé dolgozni (ha van munka), de, DE! legalább tud latinul.
2013. jan. 7. 23:12
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

"Senkinek nem fog megártani, ha latint tanulnak, de mindenkinek más a prioritás. Én a heti 5 testnevelést tartom felháborítónak."

Mind a kettő felháborító és tök fölösleges.

Latin helyett valami használható nyelvet kéne tanítani, illetve a már meglévők oktatását kéne fejleszteni, mert sok helyen siralmas a diákok nyelvtudása.

+ Honnan a fenéből fognak hirtelen ehhez előrángatni tanárokat? Azokat ki fogja kifizetni? Sok iskolában nincs olyan tanár aki tud latinul, illetve tudja azt tanítani. Erre honnan lesz pénz?

2013. jan. 7. 23:16
 17/21 anonim ***** válasza:
45%

Én már azzal se értek egyet teljesen hogy középiskolában 2 nyelvet kelljen tanulni.

Szerintem inkább sokkal fontosabb lenne,hogy azt a nyelvet tanulják emelt óraszámban,amelyiket vitték a középsuliba.Ez legtöbb esetben az angol és a német.

Aztán ha valaki überász,és ő nem képes otthagyni a sulit 2 nyelvvizsga nélkül,akkor fakultatívan tanuljon 2. nyelvet.

De ez ne menjem a fontosabb,angol vagy német oktatás rovására.

Amúgy nálunk már általános iskolában olyan színvonalú volt az angol oktatás,hogy az angolos osztályban 8. végén pár kivételtől eltekintve,mindenkinek volt nyelvvizsgája.

Szerintem több értelme van,mint a rajzórának meg az drámának.

De ugye tudjuk hogy ez a nemzeti összetartozás és igaz magyar kultúra hazája,így sokkal fontosabb hogy a gyerek fundamentalista keresztény,latintudó,honvédelmi alapismeretek nagytudója,valamint igaz keresztény magyarként végzi el az általános iskolát.

2013. jan. 7. 23:50
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Az a vicc csúcsa egyébként, hogy a szerintük felesleges jogi és bölcsészképzéseket fizetőssé tették, de a latint mégis taníttatják? Miért? Orvosira kevesen mennek, és ott megtanítják belőle azt, amit kell, tehát nem érint széles réteget.

A heti 5 testnevelést nem tartom butaságnak, mert borzalmas fizikai állapotban vannak a fiatalok. Senkinek nem árt napi egy óra mozgás, sőt. Bár azt azért támogatnám, hogy heti 3-at ki lehessen váltani igazolással, ha valaki valóban sportol annyit. Tudom, lenne visszaélés igazolásokkal, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mennyi időt szán az egészségére. De legalább a lehetőséget meg kell adni és támogatni azt.

Viszont, ami a legnagyobb probléma, hogy arra nincs idő és kompetencia, hogy jelentkezési határidő előtt 2 hónappal rendbe tegyék és tisztázzák a továbbtanulás feltételeit, arra viszont van, hogy felesleges, nem sürgős dolgokon agyaljanak. Beleröhögnek az ember arcába, kifejezik, hogy ennyire érdekli őket az elégedetlenség és a diáktüntetések. Hatalommánia és arrogancia.

2013. jan. 8. 09:52
 19/21 Vadkan01 ***** válasza:
0%
Veni, vidi, vici. Hofmann Rózsa :D. AHOY
2013. jan. 8. 12:59
 20/21 don_treningatya válasza:
45%

természetesen nem a valóság síkján mozgott az újságíró, amikor ezt kitalálta.

pár évente felhozzák ezt a témát és mindig ugyanarra a sémára építik, mindig ezek az érvei és ellenérvei az éppen aktuális oktátásügyi tanácsosoknak. és mondhatni hatékonyak: mindig le tudják felezni a latin mint nyelv és minden hozzá társított képzet népszerũségét.

annál is inkább irracionális a feltételezés, mert latin a nyelvtanárok száma se kielégítõ.

de nem kell félni, *a latin nem támad!*

2013. jan. 8. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!