A köztársasági elnök adhat engedélyt névváltoztatásra, ha amúgy nem tehetem meg?
a közt. elnök nem adhat erre engedélyt, így írni is felesleges neki.
javaslom, hogy a bíróságon kezdeményezd a válást (a leírtakból úgy veszem ki, hogy nem vagytok elválva, csak külön éltek). a válás kimondásához elég az egyik fél határozott akarata is, nincs szükség a másik fél beleegyezére. a beadványban egyben kérd azt is, hogy a bíróság a gyermeknevelési jogot neked ítélje.
ha megvan az ítélet, akkor már semmi akadálya, hogy a gyermek nevét megtáltoztasd - a volt párod ekkor már nem tehet semmit.
A névváltoztatást alapból az Önkormányzat anyakönyvi osztályára kell beadni...
Én a helyedben innen indulnék ki, ott meg tudják neked mondani, hol és hogyan tudod megváltoztatni a gyereked nevét az apa hozzájárulása nélkül.
Amúgy tényleg megfontolandó, hogy ha sem gyerektartást nem fizet, sem a gyerek után nem érdeklődik, akkor meg lehetne vonatni tőle a szülői jogot bírósági úton (úgy tudom, erre akkor van lehetőség, ha 1 évig nem érdeklődik a gyerek után)...
Érdemes lenne ezt elintéztetni (pl. a Gyámhivatal segítségével), mert később a gyerek útlevelet sem kaphat nélküle, ehhez is mindkét szülő személyes megjelenése szükséges, amíg a gyerek kiskorú!
Ha minden jog a tiéd, az apa meg le se ... a saját gyermekét akkor mégis mi köze van bármihez ami a kicsivel kapcsolatos?! Vér szerint az apja, de ha ennyi a szerepe a kicsi életében, én tuti, hogy verném az asztalt.
A mai törvények remekül vannak megalkotva, mindenre van kiskapu!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!