Megszüntetnéd az üzletek vasárnapi nyitva tartását?
Hát persze, és mivel üzlet a benzinkutakét is, meg a telefontársaságokét is meg a tv müsorszolgáltatásást is, meg az energiaszektorét is, és minden szolgáltatásét, mert nem lehet vasárnap dolgozni!
tatsunk egy nagy ortodox vasárnapi sabbath-ot
Én az utcai mozgó árusok erőszakos tevékenységét szüntetném meg!
Mert lehet hétvégén, ünnepnapokon,reggel napközben, este végigkürtölik, harsogják, zenélik az egész települést.
És ere a tisztelt rendőrségünk panasz esetén azt válaszolja, hogy engedélyük van rá!
A szódás, a tejes, a kenyeres, a gázos, a vegyeskereskedős, a jégkémes,stb-i.
Mit lehet ez ellen tenni? Amikor pl-ul a közelben is rengeteg üzlet van, meg helyben is és a higéniának megfelelő, és nem drágábbak.
Ebben az országban mindent lehet? Zaklatni az emberek 90%-át 10%-ék miatt?
Az a baj ezzel az országgal, hogy ez egyáltalán kérdésként felmerülhet.
Miért kellene mindent szabályozni, és miért természetes, hogy mindenre azonnal szabályokat keresünk és állítunk?
Azzal, hogy egy bolt mindig nyitva van, senkinek nem árt. Sőt, segít. Azt meg mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e ilyen boltban dolgozni.
Szabályt arra állítsanak, ahol a szabályozás nélkül káosz vagy baj történne. Lásd pl. KRESZ.
De kérem, hogy a boltosok dönthessenek arról, hogy mikor ki hogyan van nyitva, és én dönthessek arról, hogy mikor hova megyek vásárolni.
Demagóg dolog mindig valakinek a jogára hivatkozni. Az igazi demokráciákban a többség dönt, és ezer féle kisebbségi hülyeség - értsd akár 5 ember - kedvéért nem fognak 5 millióan másképp élni.
Aki nem akar bármikor vásárolni, az vásároljon, amikor ő szeretne, akinek meg ez nem tetszik, az ne dolgozzon ilyen üzletekben.
Egy magánüzlet tulajdonosa szemszögéből a nyitvatartás megtiltását a szabadságjogok durva megsértésének tekintem. Ha beledöglünk akkor is ünnepelünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!