Tervezitek az "elvándorlást" Magyarországról?
"Ebben az országban az emberek nem képesek egymásért tenni, képtelenek boldogok lenni, mindent körbeleng a sötét, bús légkör ami megfojtja az embert. Egy nyugati országban az emberek mosolyognak, élvezni, megélni próbálják az életet, itthon csak túlélni"
,
Nem értek egyet.
Ugyanúgy képesek lennének itt is boldogok lenni mint Zürich központjában vagy Graz kertvárosában: Göstingben vagy bárhol nyugat Európában. Sajnos ezt egyéb tényezők akadályozzák...
A bús légkörnek is az emberek vékonyodó pénztárcája, a kapzsi/dilettáns kormány és a bizonytalanság az oka.
Hidd el itthon is ugyanolyan emberek élnek mint máshol. Viszont amíg nem cserélődik le a döntéshozó politikusok jelenlegi garnitúrája addig nem nagyon fogsz vidám embereket látni az utcán.
Messzemenökig egyetertek a kerdezö allaspontjaval.
En is elmegyek, vagyis inkabb ugy fogalmazok, hogy nem megyek vissza. Negy ev külföld utan hozzaszoktam a hazam hianyahoz... illetve ahhoz, hogy soha sem fogom visszakapni azt az orszagot, amilyennek Magyarorszagot hittem gimnazistakent, friss egyetemistakent. Azt az orszagot Nyugat-Europaban talaltam meg. Azert paras szemmel es nosztalgiaval gondolok vissza a 2000-es evek elsö felere, amikor meg azt hittem, OTThon talalom meg a szamitasaimat.
Tevedtem. Szamomra idegen a magyar pesszimizmus, a mindennapi hiszti, a masik megszolasa az utcan, a baratsagtalan bolti elado, a rosszizü pékaru, a csalamades gyros, a zsiroshaju jarokelö. Nem azt mondom, hogy megvetem es gyülölöm mindezt. Csak nem értem.
A legszomorúbb dolognak azonban azt tartom, hogy Magyarországon csak nagyon kevés szakmában lehet jól keresni, és nem az én szakmámban. Hiába fektettem 8 évet a képzésembe, hiába vannak jobbnal jobb lehetösegeim külföldön, OTThon zéró kereslet van a magamfajták iránt. Ahol el tudnék helyezkedni, ott is töredékét keresném a mostaninak, miközben az árszínvonal nem sokkal alacsonyabb. Hogy mi a szakmám? Nem orvos, de az is lehetne. Nem is pedagógus, de az is lehetne.
"Ebben az országban az emberek nem képesek egymásért tenni, képtelenek boldogok lenni, mindent körbeleng a sötét, bús légkör, ami megfojtja az embert. Egy nyugati országban az emberek mosolyognak, élvezni, megélni próbálják az életet, itthon csak túlélni. Groteszk felfogás. "
Szar helyen laksz haver! Költözz el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!