Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tervezitek az "elvándorlást"...

Tervezitek az "elvándorlást" Magyarországról?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Ha nem, akkor miben bíztok?
2012. okt. 25. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben az országban az emberek nem képesek egymásért tenni, képtelenek boldogok lenni, mindent körbeleng a sötét, bús légkör ami megfojtja az embert. Egy nyugati országban az emberek mosolyognak, élvezni, megélni próbálják az életet, itthon csak túlélni"

,

Nem értek egyet.

Ugyanúgy képesek lennének itt is boldogok lenni mint Zürich központjában vagy Graz kertvárosában: Göstingben vagy bárhol nyugat Európában. Sajnos ezt egyéb tényezők akadályozzák...

A bús légkörnek is az emberek vékonyodó pénztárcája, a kapzsi/dilettáns kormány és a bizonytalanság az oka.

Hidd el itthon is ugyanolyan emberek élnek mint máshol. Viszont amíg nem cserélődik le a döntéshozó politikusok jelenlegi garnitúrája addig nem nagyon fogsz vidám embereket látni az utcán.

2012. okt. 25. 14:24
 12/16 anonim ***** válasza:
94%

Messzemenökig egyetertek a kerdezö allaspontjaval.

En is elmegyek, vagyis inkabb ugy fogalmazok, hogy nem megyek vissza. Negy ev külföld utan hozzaszoktam a hazam hianyahoz... illetve ahhoz, hogy soha sem fogom visszakapni azt az orszagot, amilyennek Magyarorszagot hittem gimnazistakent, friss egyetemistakent. Azt az orszagot Nyugat-Europaban talaltam meg. Azert paras szemmel es nosztalgiaval gondolok vissza a 2000-es evek elsö felere, amikor meg azt hittem, OTThon talalom meg a szamitasaimat.

Tevedtem. Szamomra idegen a magyar pesszimizmus, a mindennapi hiszti, a masik megszolasa az utcan, a baratsagtalan bolti elado, a rosszizü pékaru, a csalamades gyros, a zsiroshaju jarokelö. Nem azt mondom, hogy megvetem es gyülölöm mindezt. Csak nem értem.

A legszomorúbb dolognak azonban azt tartom, hogy Magyarországon csak nagyon kevés szakmában lehet jól keresni, és nem az én szakmámban. Hiába fektettem 8 évet a képzésembe, hiába vannak jobbnal jobb lehetösegeim külföldön, OTThon zéró kereslet van a magamfajták iránt. Ahol el tudnék helyezkedni, ott is töredékét keresném a mostaninak, miközben az árszínvonal nem sokkal alacsonyabb. Hogy mi a szakmám? Nem orvos, de az is lehetne. Nem is pedagógus, de az is lehetne.

2012. okt. 25. 14:39
 13/16 anonim ***** válasza:
7%
Mért terveznék ekkora marhaságot? És mért kéne erre még magyarázatot is adnom?
2012. okt. 25. 15:40
 14/16 anonim ***** válasza:

"Ebben az országban az emberek nem képesek egymásért tenni, képtelenek boldogok lenni, mindent körbeleng a sötét, bús légkör, ami megfojtja az embert. Egy nyugati országban az emberek mosolyognak, élvezni, megélni próbálják az életet, itthon csak túlélni. Groteszk felfogás. "

Szar helyen laksz haver! Költözz el!

2012. okt. 25. 15:43
 15/16 A kérdező kommentje:
Az ország 3 nagyvárosában fordulok meg napi szinten, az egyik a főváros, a másik egy egyetemváros, a harmadik pedig egy megyeszékhely, mégis mindenhol ezzel találkozom...
2012. okt. 25. 16:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én már el is jöttem de csak pár évig dolgozni, pénzt keresni. Letelepedni itt nem akarok, viszont félretenni annyit hogy abból megalapozzam az életet otthon nem tudtam, itt pedig ugyanolyan munkával több havi otthoni fizetést is megtakarítok.
2012. okt. 25. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!