14 évesen lehet a tőzsdén kereskedni?

Nem kereskedhet. A polgari jog szabályai értelmében egy 14 éves korlátozottan cselekvőképes, tehát csak szűk körben köthet szerződéseket.
Ennek ellenére - érzel magadban elég tehetséget hozzá, olvastál is róla eleget, és a szüleid is támogatják - óvatosan, kis összegekkel megpróbálhatod úgy, hogy a netes profil, amin keresztül csinálod, pl. apukád nevén fut. A hozzá tartozó számla lehet a tiéd, csak üzletet nem köthetsz.
Nem feltétlenül kell hallgatni az előző, rosszmájú kommentekre. Nyilván irigységgel tölt el egyeseket, hogy valakit a tőzsde foglalkoztat abban a korban, amikor őket még csak a Pokemonok kötötték le.

2/4 köszi ezt a választ vártam.
3/4 Nézd meg. Szerintem meg azért írogatsz ilyet mert irigy vagy rám. Biztos százszor jobban megy nekem a matek és jobb logikám is van.
Ha érdekel, miért ne. Mondjuk jogilag tényleg nincs mód arra, hogy a saját neveden nyomulj, de lehet olyanokról hallani, akik hasonló korban csinálják, mint Te.
Persze ha a családban vki nyit egy számlát és ezen Te kereskedsz, akkor a kutya sem fülel le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!