A szerbek miért utálják a magyarokat? ELfelejtették, hogy mi szabadítottuk fel őket a török uralom alól?
Figyelt kérdés
2012. okt. 20. 17:14
11/17 anonim válasza:
Igazából annyi háború volt a világban hogy szinte mindenkinek igaza van
12/17 anonim válasza:
Igaz Hugyadi hadjárata, nem vitatom.
Meg az is, hogy ütközőállamnak használták a Magyar Királysághoz csatolt Szerbia északi részeit.
A következő évszázadokban meg annyi szerb gyerkőcöt vittek el janicsárnak, a kicsit korosabbakat pedig a gályákba, hogy nemigen gondoltak hálálkodásra az ottmaradottak, főleg ha a kádik kopogtak az adóért.
13/17 anonim válasza:
Itt élek Szerbiában és egyáltalán nem utálják a szerbek a magyarokat és fordítva se. A történelem meg nemnagyon érdekli az új generációkat... ;)
14/17 anonim válasza:
Érdekes, hogy a szomszédokat sokkal többen utálják, mint az eszkimókat. Vajon miért?
15/17 anonim válasza:
Azt javasolnám, próbáld megszerezni Gyurkovics (ha -ts-vel kell irni, elnézést, borzasztó rég volt a kezemben ) Tibor: Hideg napok c. regényét, és itt-ott olvass bele! Ha a kiadás korában kötelező demagógiát - un. "vörös farok" - le tudod hántani róla, szerintem megérted (ha ez egyáltalán lehetséges, ebbe a kategóriába sorolva a Tito-partizánok kegyetlenkedéseit, és a szerbek azon kedves szokását is, hogy cseresznyefa botra erősitett ólomsúllyal verték szét egyesek fejét, csak, mert magyarok voltak). Mindezek alapján én úgy vélem, a baj. mint általában, ott keresendő, hogy döntési pozicióban lévő kevesek uszitottak egymásra - a történelem során bármikor - addig ártatlan sokakat, többé-kevésbé aljas céljaik elérése végett!
16/17 anonim válasza:
Elnézést, azt hiszem, rosszul emlékeztem (irtam, hogy rég volt a kezemben). Nem Gyurkovics, hanem - ha már jól rémlik - Cseres Tibor. Ha mégsem, bocsánat, a cim biztos!
17/17 anonim válasza:
2012-10-25 08:47
Nem utálják? Biztos Szerbiában élsz te? Tudod, hogy lány létemre hányszor akartak megverni, csak mert magyar vagyok és megszólaltam magyarul az utcán? Ha nem tudnék szerbül és nem magyaráztam voln ki magam, valószínűleg nem úsztam volna meg a dolgot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!